Morela okulisti

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Pozdravljeni naša se zanima za lasersko odpravo dioptrije in me zanima ali ima kdo kake izkušnje z Morelo okulisti. Oz katero drugo ordinacijo, za odgovore se najlepše zahvaljujem

snjaper

Pripravnik
10. avg 2011
116
13
18
Lp, jst sm naredil očesno operacijo v Vidim Celje, lahko ti samo povem, da nimaš tam kej skrbet. Moraš pa se pozanimati kakšno operacijo si želiš, ker so različne variante in cenovni ranki. Tam delajo samo ti. operacijo SMILE in po enem letu nobenih komplikacij oz. slabšanje vida. Če te zanima glede te SMILE operacije kar povej.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
A to si delal 9.8.2011 pa zato nick snajper
sprasujem se.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
snajper, daj povej malo več o SMILE. Vem da je "draga", cca 1700€ na oko, ampak bolj me skrbijo stranski učinki (na splošno pri vseh laserskih operacijah oči), bleščanje ponoči, sled za lučmi... Koliko časa je počitek preden se vrneš v delovni ritem, glede na to, da preživim 10h+ za pcjem dnevno.

snjaper

Pripravnik
10. avg 2011
116
13
18
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
snajper, daj povej malo več o SMILE. Vem da je "draga", cca 1700€ na oko, ampak bolj me skrbijo stranski učinki (na splošno pri vseh laserskih operacijah oči), bleščanje ponoči, sled za lučmi... Koliko časa je počitek preden se vrneš v delovni ritem, glede na to, da preživim 10h+ za pcjem dnevno.

Starnskih učinkov jaz nisem imel (se mi zdi). Na dan operacije, ki je trajala 2 ure (1 h priprave, 5 min operacija, 1h čakanje zaradi umiritve očesa) nisem imel nobenih komplikacij ko je bila operacija končana sem takoj videl ostro le, da sta me prve pol ure malo pekla očesa, nato sem moral počakat, da sem dobil še neke kapljice na 20 minut. Po pregledu sem dobil kapljice za domov in to je bilo to.
Sončnih očal dejansko nisem rabil, čeprav je bilo sončno. Doma sem lahko že gledal televizijo. Prvi dan sem videl malo megleno, ki pa je izginila po drugem dnevu operacije proti večeru. Problema z suhostjo očesa nisem imel, tako, da je bilo super. Nobenih sledi za lučmi ni bilo, podnevi vid super,bleščanje ponoči je pa trajalo nekaj časa 3,4 mesce preden je izginilo (oko je delikatna zadeva,ki se dolgo celi in to vpliva na bleščanje). Jst sm bil dejansko za vožnjo avta sposoben naslednji dan, za službo pa že po 3 oz 4 dneh (predvsem je treba počakati, da ne pride do kakšnih infekcij prah.. itd)
Operacijo je delal tudi moj brat in sva imel približno enake simptome.
V moreli delajo drugačno vrste očesne operacije, kot tista, ki jo delajo v vidim Celje, če še ne veš kakšne operacij so na voljo, ti tudi lahko malo napišem.
p.s. aja, pijem kavo pa pir lp.
nahrung002.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
S tistimi iz Vidim sem se že nekaj pogovarjal na MOS letos, tako da okvirno poznam razlike, je pa vedno fajn slišati kaj iz prve roke. To bleščanje ponoči je pa v kakšni meri? Tako da nisi zmožen peljati avta ali samo malo moti? Še cena? Si se uspel kaj zdilati zanjo?

snjaper

Pripravnik
10. avg 2011
116
13
18
Bleščanje je na nazačetku malo večje se pa v enem do dveh tednih zmanjša da ni toliko moteče. Na začetku opaziš, dga se oko zelo hitro celi, nato pa se to celjenje počasneje odvija brez kakšnih vidnih sprememb (to bolj mislmim na bleščanje). Za to bleščanje ponoči imajo oni pa še nekdo v Sloveniji edini ki ti zmerijo kakšno bleščanje imaš. Cena je visoka, ampak jst pravim, da so oči samo ene in ne bi riskiral z operacijami, ki so preveč invazivne. Zato sem tudi dolga leta čakal na manj invazivno operacijo, ki ima minimalne nevšečnosti.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Bil in rihtal oči lani pri Morela. Zadovoljen. Pri mojih letih laser odpade. Delali menjavo leč .
V osnovi nič hudega bolečine nobene. Suho oko ja kar kake 3 mesece. Popolnoma odvisno od pacijenta.
Bleščanje kake dva meseca zoprno, porem ni bilo več opaziti.
Kar me moti, je branje, ker so mi vstavili multifokalke se moram navaditi na kot kjer poberem z delom leče za branje. Rabim morda malo več svetlobe ko berem.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Uf nimam pojma moral bi pogledat v papirje mislim da nekaj švicarskega