Citat:
Uporabnik amacar pravi:
snajper, daj povej malo več o SMILE. Vem da je "draga", cca 1700€ na oko, ampak bolj me skrbijo stranski učinki (na splošno pri vseh laserskih operacijah oči), bleščanje ponoči, sled za lučmi... Koliko časa je počitek preden se vrneš v delovni ritem, glede na to, da preživim 10h+ za pcjem dnevno.
Starnskih učinkov jaz nisem imel (se mi zdi). Na dan operacije, ki je trajala 2 ure (1 h priprave, 5 min operacija, 1h čakanje zaradi umiritve očesa) nisem imel nobenih komplikacij ko je bila operacija končana sem takoj videl ostro le, da sta me prve pol ure malo pekla očesa, nato sem moral počakat, da sem dobil še neke kapljice na 20 minut. Po pregledu sem dobil kapljice za domov in to je bilo to.
Sončnih očal dejansko nisem rabil, čeprav je bilo sončno. Doma sem lahko že gledal televizijo. Prvi dan sem videl malo megleno, ki pa je izginila po drugem dnevu operacije proti večeru. Problema z suhostjo očesa nisem imel, tako, da je bilo super. Nobenih sledi za lučmi ni bilo, podnevi vid super,bleščanje ponoči je pa trajalo nekaj časa 3,4 mesce preden je izginilo (oko je delikatna zadeva,ki se dolgo celi in to vpliva na bleščanje). Jst sm bil dejansko za vožnjo avta sposoben naslednji dan, za službo pa že po 3 oz 4 dneh (predvsem je treba počakati, da ne pride do kakšnih infekcij prah.. itd)
Operacijo je delal tudi moj brat in sva imel približno enake simptome.
V moreli delajo drugačno vrste očesne operacije, kot tista, ki jo delajo v vidim Celje, če še ne veš kakšne operacij so na voljo, ti tudi lahko malo napišem.
p.s. aja, pijem kavo pa pir lp.