Jaz sem ga lasnko leto postavil samo na malo povaljano travo, ki sem jo na kritičnih mestih zravnal z mivko, čez pa nato ponjava. Noge so stale na "bosankah", ki pa jih je proti koncu sezone začelo zvijati zaradi velike teže in slabe (premehke) podlage.
leto sem reskiral pol vrta (itak je bil prevelik). Zravan zemljo, jo povaljal, okorg in okrog položil 50 x 50 betonske plošče, jih "podeskal" z duglazijo, kjer pa nalega noga od bazena (tišči navzven in navzdol) pa les v izmeri 40 x70, skozi pa 40 cm inox 10mm šipke. Raje preveč kot premalo, ker želi 32m3 nekam, bo tja tudi šlo
Pod bazenom je 30mm stiropor, čez pa pena, podobna 8morda celo ista) kot za pod laminate...
Za bazenom sem naredil še majhno hišico, kjer je strojnica - glavna pumpa z generatorjem klora, pomožna pumpa za toplotno črpalko (ogrevanje in hlajenje vode) ter uravnavanje pH z merjenjem temperature.
Generator klora je prišel zraven z bazenom (Intex Ultraframe) in sem ga vzel predvsem zaradi otroka, da ga nisem izpostavljal kloru. Na začeku sezone vsipaš v bazen cca. 100 kg čiste soli in pozabiš. Je pa res, da generator klora zvišuje pH in ga je potrebno kar močno popravljati. Po mojih meritvah je bilo skoraj 0.1 pH na dan, s tem da se nekj proti vrednosti 8 začne umirjat. Zdaj pred zimovanjem sem delal klor šok in opazil, da je pH začela padati (izklopil klor generator ter v skimer dal 2 veliki tableti). Padla je na 7.4 in je še padala... Sam vzdržujem ph med 7.6 in 7.8....
Poglej priponko 24064