Montaža original ksenon žarometov

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Prvi lastnik je malo počohal sprednji odbijač, pa je zdaj padla odeja, da bi morda zamenjal celotni odbijač. Če že menjam, sem mislil poiskat kar takega, ki ima vgrajeno čiščenje žarometov.

Kaj vse bi bilo še treba zamenjati? Poleg žarometov seveda? Ker homologacije nebi delal, saj je vse original, pa ga ni policaja svetu, da pogrunta, da sem menjal.

Je to veliko dela? Ker ideja je bila tudi, da se to iz enega razbitega reciklira, ker je cena novega originala verjetno pošteno zasoljena. Gre pa za avto garaži.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avtomatska regulacija višine snopa žarometvo (potrebuješ senzorje na zadnji premi...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
original se ne splaca ce ne dobis delov z kakega razbitega.
Rabis se dodatno nove zaromete, tuljave, zarnice,.....

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
in poleg vsega že naštetega morda še novi računlnik za krmiljenje luči...

skratka: če imaš na dosegu roke že en avto iz katerega boš samo prestavil vse skupaj se splača, sicer pa (žal) ne...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Pogruntajo, če ne drugje pa v LJ. Tam so zelo napredni glede tega. Zgleda berejo kakšne forume. Razen, če boš naredil vse v nulo, potem je nemogoče ugotovit. Koliko pa sem slišal se da ponekod narediti tehničnega, brez senzorjev regulacije višine snopa. Samo orginal xenonke, odbijač, pranje. Skratka, če nimaš delov se ne splača.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Tudi če berejo forume, kaj ti morejo? Saj ne govori o montaži kitajskega šrota za 50€, ampak za montažo original xenona. In če naredi res vse tako kot iz tovarne, ne bo noben niti pogledal tega.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi če berejo forume, kaj ti morejo? Saj ne govori o montaži kitajskega šrota za 50€, ampak za montažo original xenona. In če naredi res vse tako kot iz tovarne, ne bo noben niti pogledal tega.

Saj niso neumni:) Ko vidi, da je v avtu ksenon prižge in ugasne luči. In vidi, ali se izvede samonastavitev višine ali ne. In če se ne, potem veš kaj sledi:) No, se ne bo ukvarjal s tem a maš original al ne, ampak bo rekel: Gospod, regulacija višine snopa vam ne deluje. Oglasite se, ko vam bo:)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Če je govora o original sistemu, kjer je vgrajeno vse (tudi avtomatska nastavitev višine snopa, zdaj če se denarno to splača je druga zgodba) potem nima kaj videti. Če pa je narejeno nekaj napol, potem pa seveda bo videl in prav je tako. Je teh, ki jim luči svetijo v vse smeri in slepijo ostale, že itak preveč na cesti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Pogruntajo, če ne drugje pa v LJ. Tam so zelo napredni glede tega. Zgleda berejo kakšne forume. Razen, če boš naredil vse v nulo, potem je nemogoče ugotovit. Koliko pa sem slišal se da ponekod narediti tehničnega, brez senzorjev regulacije višine snopa. Samo orginal xenonke, odbijač, pranje. Skratka, če nimaš delov se ne splača.

ne valjda sem mislil komplet sistem prestavit iz kake totalke, torej da bi bilo isto kot iz tovarne, samo pač ni original na mojem avtu bilo zmontirano

samo me bo verjetno vseeno cena odvrnila, če pa se kdaj pojavi kaka totalka na avto netu, pa morda dobim ceneje