Montaža novih diskov in ploščic

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živjo,

nabavil sem zavorni komplet ATE za spredaj in sam zamenjal. Počistil naležno površino z žično krtačo, namazal vodila.
Po nekaj tisoč km so diski začeli trest. Dal sem jih porezkat ampak zgodba se je ponovila.
Očitno menjava zavornih diskov ni tako trivialna stvar.

Kako se pravilno namesti nov komplet diskov in zavornih plščic?

Lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
A diske si pravilno obrnil ? Kakšne si kupil ? Si vozil po navodilih (prvi 200 km počasno zaviranje ) ?

Kje si jih pa kupil ? Ker mam tud sam problem, ker morem prednje zamenjat, pa so mi svetovali ATE powerdisk + yellowstuff ploščice
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Diski niso imeli oznak za rotacijo. Vzel sem neke ATE, prek Ebaya za cca. 150 EUR, skupaj s ploščicami. Zaviral vedno lepo in nikoli stal na bremzi na semaforju.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zelo pomaga, ce diske lepo ulaufas. kar je vecina nekaj let nazaj, ko sem pisal o tem, spljuvala, ampak ok. vsakemu svoje. pobrskaj malo, sicer pa internet dela...(breaking in new pads&rotors) nekajkrat pregrejes cisto nove diske itn..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Menjava diskov je dokaj enostavna (In ploščic)...in za moje pojme tresenje ni posledica menjave (take ali drugačne).

Jaz sem jih tudi pri sebi menjal, napotke našel na netu..pa ni bilo nobenega problema.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.377
5.651
113
Problem je ce ne zascitis naleznih povrsin...tanka plast kake visokotemp masti...potem ko zacne rjavet vmes...ti rja privzdigne diske in niso pol scentrirani...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Naležne površine so bile res bogato rjaste. Sicer tam, kjer pride disk ne, vse okoli pa ja, ponekod so bili kar trdi mehurji in tisto sem potem z rašplo in pilo čistil. Pošprical sem z WDjem, na koncu pa spral z brake cleanerjem. Masti nisem mazal.

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.377
5.651
113
No potem pa imava enak problem...tudi pri meni tam ko je disk na os brez rje...

Trese pagid...trese ate...

Zgleda se bo pocas splacal sam se original diske na servisu uzet...placas x2 pa mas mir...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zelo pomaga, ce diske lepo ulaufas. kar je vecina nekaj let nazaj, ko sem pisal o tem, spljuvala, ampak ok. vsakemu svoje. pobrskaj malo, sicer pa internet dela...(breaking in new pads&rotors) nekajkrat pregrejes cisto nove diske itn..

To je pomojem za kake športne ploščice ne za običajno prometno rabo?

lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

To je pomojem za kake športne ploščice ne za običajno prometno rabo?

lp

Jp, tam morš hudiča proper prekurt. Razne yellow stuff, Ds3000 itd...nimaš kej pacat..