Montaza avtoradija z usb priklj. zadaj

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Nabavil sem avtoradio, ki ima USB prikljucek (preko kabla) zadaj. Montirati ga zelim v Xsaro MK1 (1999). Prosil bi vas za nasvete, kam naj speljem tisti USB prikljucni kabel. Ne bi rad prevec vrtal v armaturko, prav tako si ne zelim razkopati pol armaturke... A se je kdo ze lotil podobne zadeve? Vsak nasvet je dobrodosel.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kabelcek spelji v predal pred sovoznikom. vecina avtomobilov ima zadaj za avtoradijem precej prostora tako, da z malce spretnosti speljes kabel brez razdiranja ali sraufanja plastike.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Jaz sem speljal USB kabelj na ploščico, kje naj bi bil stikal za pomik stekel. Lepo povrtal in upasal. Lahko pa daš, kot večina nekam v predal pred sovoznika ali na tvoji strani, če je dost dolg kabelj. Mene jezi, če je kje v predalu.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz sem ga imela v prejšnjem avtu v malem pepelniku med sprednjima sedežema, v sedanjem imam pa v predalčku pod radijem.
Lahko ga daš v predalček, ki je namenjen pepelniku, če ga imaš seveda.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Hvala za ideje.
Predalckov je sicer v Xsari polno, tudi sredinska konzola je, ampak bi moral vrtati. Bom najverjetneje kar naredil tako kot ima o0o0ki.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
meni pride pri ročni kabel ven in potem v predalček ( tam kjer naj bi bilo naslonjalo za roke )..simple...
V bistvu dvigneš pri menjalniku plastiko in jo potem spelješ iz armature.

Se mi zdi, da bi moral malo bolj poštimat zadevo ampak... kovačeva kobila je vedno bosa haha

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz imam kabel splejan do sredinske konzule, pa je kar uporabno in ni moteče.
P.S: v kratkem bom kupil USB vtičnico, katero se da montirati v armaturo, pa me zanima če je še kakšen interesent, ker bom vzel več komadov (npr. 5). Cena je 15€, je pa enak komplet kot na sliki, zraven pa 2m kabla.
06f892a00f.jpg

Še en primer montaže:
xCar.jpg

Bi koga zanimalo?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Jaz sem pri feliciji speljal kabel kar v predalčke, ki je namenjen ogorkom. Tako da dam usb karv predalček da mi niti ne blinka tista lučka na ključku.
Drugače pa me znanima zakaj imajo predvsem vsi taboljši avtoradii usb speljan zadaj? Je to modna muha ali pač težava teh. narave?

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Tole izgleda pa zelo lepo... Jst sem si trenutno pripeljal kabel kar v tisti predalcek, kjer imam varovalke. Sem se bal, da bi pri razkopavanju armaturke kaj polomim.

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Tisto zgoraj na slikcah sicer zgleda lepo, ampak tam usb moti, vsaj mene bi. Tista lučka ti nonstop spodi sveti, pa še mimogrede ga butneš. Torej je enako, kot če bi imel avtoradio z usb vhodom od zunaj. Sicer pa si ga lahko na tak način montiraš tut na bolj skrite položaje, kar pa ne bi blo napačno.
cool-1.gif
Ampak men je tko kot mam čist vredu.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem tudi v predal naštimal, kao začasno, ampak se mi zdaj niti ne da popravljat, samo kabel bom dobil krajši. Ker res, mam 8GB ključek, vse gor in se ne tikam več sploh, mogoče bom čez par mesecev kaj dodal, drugače pa je res najboljša lokacija. Že OEL osvetljava radia je ful premočna, da bi mi pa še usb ključ utripal pa si ne predstavljam.

Na konzolo ali armaturo bi speljal kvečjemu kak ipod konektor, ker ga pač več pretikaš...