Montaza ampa brez RCA izhoda

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ker bi rad obdržal serijski radio, bi zvezal ojačevalec prek hi inputov - torej preko zvočniških kablov.
Za 2 stvari sem v dvomih.
1. kako je z remote signalom? Namreč baje dela amp samo takrat ko pride zvok iz zvočnikov. Se pravi se ugasne med komadi, ali je zadosti tudi "šum" med komadi, da se ne ugaša?
2. amp ima 2 hi input vhoda. Za front in rear. Ali moram vezat oba para žic, ali je dovolj samo prednji par?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
hmmm, prvič slišim da bi se ojačevalec v avtu izklapljal/vklapljal na signal (je pa čisto možno).....po navadi imajo ti ojačevalci posebej priklop da se vklopi ob vklopu radia.........verjetno imaš 4 kanalni ojačevalec, če je tako, potem pač priklopiš na tiste (sprednji/zadnji) kjer bodo zvočniki, da boš lahko reguliral sprednji zadnji zvočniki na radiu

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Eni pravijo, da je bolje direkt na amp, eni, da je bolje imet pretvornik.
Zanimal sem se pri nekomu, ki vgrajuje in je po izkušnjah bolje imeti pretvornik in potem činče normalno naprej.
Sem se pa že tako namatral pri podiranju avta in iskanju lukenj, da sem obupal, vse skupaj nazaj sestavil in ga bom peljal kar nekomu, ki je bolj usposobljen za to
smile-1.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
:D ....mogoče ti je ta nekdo hotel prodat kaj.....ne vem zakaj bi drugače imeli že pripravljen high input če ne bi imel funckije in bi rabil pretvornik....dejansko je ta pretvornik že vgrajen
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Rekel je v smislu boljše kvalitete zvoka. Sam pretvornik v ampu, ki je relativno poceni, je za en drek.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kolikor jaz vem, pelješ signal (žičko) iz antene iz avtoradia zadaj. To potem vžge amp (ko ti vžgeš avtoradio), ne izhodi iz zvočnikov. Če bo tišina med komadi, bo amp še vedno vžgan, zato, ker je radio vžgan, ki pošilja napetost preko antene in to napetost ti spelješ do ampa (rem) in ko vgasneš avtoradio, se vgasne tudi amp.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Smo potem izpeljali s konverterjem.
Samo se pozna na kvaliteti zvoka. Bo očitno treba še radio zamenjat in brez konverterja probat
tongue-1.gif