Monta strop

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Na stanovanjski hiši l. 1967 imamo monta strop v podobni izvedbi, kot je na sliki (tiste zgornje armature sicer menda ni, samo mreža v zgornjem sloju betona), dim. hiše je 10x10 m, spodnja nosilna armatura je položena v celotni dolžini hiše.

V mansardi bi si uredil stanovanje, sem pa v dvomih ali bi takšen monta strop obtežil s klasičnim estrihom ali bi izvedel suhomontažnega?
1991899-slika11315570140.jpg

Priponke

• 1991899-slika11315570140.jpg
    1991899-slika11315570140.jpg
    48,4 KB · Ogledi: 13.908

lost1

mnz
19. jul 2007
8.459
146
63
Jst imam tudi monto in sicer me zanima ali lahko pričakujem problem ko bomo steno v 2. nadstopju ( zgoraj je samo še podstreha in te stene ki je spodaj, ni zgoraj) , odprl in naredil širok prehod s preklado ( delal bo to nekdo ki ima nekaj izkušenj,sam se nebi tega lotil).

Potem pa še,ko bo ta stena v 2. nadstropju odprta, je varno narediti enak postopek tudi v 1. nadstropju?

Hiša je podoben letnik kot opisano.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
monta plošče se je običajno obesilo na srediniprek hiše na nosilno steno...če boš to steno podiral moraš hudo dobro vedeti kaj počneš - izvajalec.

Vse ostale stene so se delale naknadno in se jih mirne duše lahko podira.

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Seveda ga lahko obtežiš s klasičnim estrihom!

http://www.podsvojostreho.net/...ava-spalete/423

Pa spotoma naredi še talno gretje, če že delaš.

Ja ta monta je na dolžini 10 m podprta z dvema nosilnima stenama (razen na enem manjšem odseku je samo na enem mestu), tako, da z nosilnostjo verjetno res ni problem.
Predvideno je tudi talno gretje. Pa spodaj toplotna izolacija kolikor je max možno, predvsem zaradi zvočne izolacije, če hodiš po tej monti se sliši vsaka malenkost.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.459
146
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
monta plošče se je običajno obesilo na srediniprek hiše na nosilno steno...če boš to steno podiral moraš hudo dobro vedeti kaj počneš - izvajalec.

Vse ostale stene so se delale naknadno in se jih mirne duše lahko podira.

Žal beseda običajno mi ne pomaga kaj dosti.

Npr. ta stena o kateri govorim, obstaja le v pritličju in pa v 1. nadstropju ( prej sem napisal 1. in 2. nadstopje) , medtem ko v kleti pa te iste stene ni.
Gre pa ta stena ravno po sredini hiše ( hodnik ).

Je možno da kje kakšni načrti obstajajo in pa če, kje?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
itak da ti 'običjano' ne pomaga kaj dosti
wink-1.gif
upam pa da toliko, da boš prej vprašal statika ali je zadeva izvedljiva in kako je izvedljiva.

(tla pritličja so verjetno armirano betonska in se je nosilna stena postavljala od tega nivoja gor...ni pa nujno).

Fino bibilo da imaš GD za objekt..če ga nimaš povprašaj na upravni enoti ako imajo en izvod...tam bo vse pisalo, seevda pod pogojem da se je tudi zidalo po načrtu....to pa vemo kako je bilo 40 let nazaj.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Ob steni se pač poštema in se vidi v katero smer je narejena monta....ali pa spodnji omet malo poštemaš...