Monroe amortizerji ... Kje ugodno?

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
kot že sam naslov pove me zanima kje v SLO se splača kupiti Monroe amortizerje?

Namreč ... počasi bi jih, neglede na uspešen test na AMZS (cca. 15.000km nazaj), zamenjal ...

Za seboj imajo že skoraj 120.000km ...

Tako na Picassoju kot na Freelanderju ...

Torej ... Hvala za vse informacije ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Bom izkoristil tvojo temo za podobno vprašanje:
kje kupiti IN menjati amortizerje? Monroe, Kayaba ali kaj tretjega. Avto je stari Megane break.
(Gorenjska ali LJ)

Pred časom je imel Monroe akcijo (mislim da pri olef-u): kupiš 4 amortizerje, plačaš 3. Tega verjetno ni več ali pač?

Pri 230.000 km verjetno ni vprašanje ali menjati ali ne? Prejšnji teden me je serviser poslal na test, da "ne bom menjal po nepotrebnem". Po njegovih besedah ni nujno, da so amortizerji po 230k fuč, "prej crkne kakšen feder" je dejal...

B.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz bi dodal podvprašanje, če smem. Je vredno došparat tistih nekaj EUR in kupiti reflex serijo? Ali ostati na original, če nižaš recimo 35 mm in nič več?

Hvala.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Jest sem zamenjal amortizerje (monroe) v Kranju zraven Tuša (mislim, da je Ul. Mirka Vadnova) pri Avtoservisu ATT... Meni se je zdelo poceni. Sem se pa vse prej zmenil kdaj bo imel čas in kdaj bo končano, da sem se lahko organiziral... In ni blo nobenga problema...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Zdele težko točno ceno povem, ker imam račun spravljen v avtomobilu... Pa lahko enkrat kasneje napišem... Mislim, da je cena okoli 13 bivših tisočakov... Gre pa za majhen avto, Mazda 121.

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Splača se kupiti monroe refleks-vem da jih ima potokar, tudi akcijo 3 plačaš, 4 dobiš-trenutno pa nevem če je ta akcija.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
ksz

Splača se malo več dat in kupit kayabo ker so boljše kvalitete z monroe imam jaz slabe izkušnje, dobri so tudi bilstein, ki so cenovno isto kot kayaba. Kayabo ima Euroton.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Jaz vse tu kupujem, oz. sem kupoval.
http://www.olef-sp.si/
Jaz sem tudi prve amortizerje kupil pri njih, vse naslednje pa sem kupil na tem naslovu: Avtodeli Markovič.

Glede na cene, ki jih ima Olef objavljene na internetu, sem jih pri Markoviču dobil še cca. 10% ceneje.
Pokličeš na njihov naslov in jih greš naslednji dan iskat v Škofjo Loko (vsaj v mojem primeru je bilo že dvakrat tako). Ponavadi sicer hočejo nekaj avansa, ampak lahko rečeš, da si že kupoval pri njih in boš plačal ob prevzemu.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Namreč ... počasi bi jih, neglede na uspešen test na AMZS (cca. 15.000km nazaj), zamenjal ...
Tale AMZS test je, kako bi rekel, zanimiv.
crazy1.gif

Namreč pri frendu na Cliotu so bili amortizerji pri cca. 130k km popolnoma zanič, avto se je namreč dobesedno guncal po cesti, pa so mu na AMZS-ju na testu rekli, da sploh ni neke panike z amortizerji in da so še zelo dobri.
crazy1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Sajt jim je ubitaæan
smile-1.gif
Ma ja, nimajo pač internetne trgovine, se pa da po telefonu vse zmenit in dejansko je bilo vse najkasneje naslednji dan za prevzeti. Tudi ko sem iskal amortizerje za eksotiko (za enega džipa, katerih ni ravno na cesti toliko kot Golfov).

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kot praviš je vse res ...

Pač nimajo internetne prodajalčne, imajo pa zato ugodne cene ...

Dobil sem ponudbo za vseh 8 amortizerjev (4x Freelander + 4x Picasso + neki zaščitni komplet za Picassoja) in je vse skupaj 588 Eur.

Dobil sem tudi ponudbo od Olef-sp in je za več kot 100 Eur dražji.

Zdej pa samo še dinarčke zbrat ...

Imam pa še eno vprašanje (ki vem da je razdvojeno) ...

Kolega pravi, da ima z neoriginal amortizerji slabe iskušnje in da se bolj splača kupiti original na servisu od avta. Ker so kao narejeni po nekem standardu in pa tudi da so kao boljši zato ker so original montirani in naj bi tudi zdržali dalj časa oz. več kilometrov ...

Kako je sedaj s tem?

Monroe ali original?

V mojem primeru Picasso Monroe Reflex, za Freelanderja pa Monroe Adventure 4x4 napram original štemplanimi Citroen oz. Land Rover?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Samo še nekaj ... če kupuješ replacement amortizerje namesto pravih originalov (ista dolžina, isti hod), je potrebna homolagacija ali si pač tiho? In potem homologiraš samo fedre?

Sorry za rahel off-topic.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kolikor je meni znano, homologacija ni potrebna, saj gre za enako stvar drugega proizvajalca. Glede "fedrov" pa ne razumem, zakaj bi jih homologiral? Fedri ostanejo enaki.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Če menjaš samo amortizerje za enake kot so bili brez fedrov: ne rabiš delat homologacije

Če ti je počil feder/se je dotrajal fedr in ga menjaš z enakim: ne rabiš delat homologacije

Če menjaš amortizerje in hkrati menjaš fedre za nižje: moraš narediti homologacijo za fedre

Če samo menjaš dotrajane amortizerje/fedre za original dimenzije ni važno proizvajalec, potem ne rabiš delati homologacije, ker ne posegaš v geometrijo avtomobila in ga ne spreminjaš.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nisem napisal, ja. Fedre bi itak dal nižje, zato sem tudi omenjal homologacijo.
wink-1.gif
Amortizerje bi dal OEM spec, vendar najbrž Monroe ali pa KYB.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Raje kyb, veliko zadovoljnih strank, monroe več ne povoham in ne montiram nikomur! Vsak neoriginalen del pomemben za varnost je homologiran in preverjen od pristojnih institucij (bremz ploščice, diski,...)