Monopolist Google mafijsko ukinil storitve

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Kot npr. Picasa web album, čez noč mi je nastal Google photos archive, brez komentarjev ... vse šlo

Čez noč mi je ukinil paket 20 al 30Gb, ki sem ga letno doplačeval 5$ (tu nekje) in kar naenkrat dobil opozorilo, da sem "poln" in da lahko dokupim, seveda samo ultra drage pakete, pol 24$ na leto ga ni.

Se tako dela?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Toži ga ...

Al pa zamenjaj ponudnika.
rolleyes-1.gif

Kak je že tisto o fri lanču?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nic niso ukinil cez noc, vse je blo javno objavljeno 6 mescev prej, v skladu z eulo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za Picaso so objavljali, to drži, ne pa tudi za najem prostora, ki je "Izginil" čez noč.

Vseeno pa se pojavi vprašanje, zakaj solidno storitev (Picasa) uničiti z nekim google photos.

Da ne govorim kakšen fail je bil Google+

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
plačeval sem ...

Očitno "premalo".
tongue-1.gif

Preberi pogodbo - in toži. Če se ne znajdeš, pa najemi kakega dobrega odvetnika.
evil.gif

Šalo na stran - nič več ne bo free in vedno bolj bodo "ta veliki" določali kaj je "uporabno" in kaj ne. In zelo hitro se bo spreminjalo "kaj je uporabno".
Saj mene tudi moti, da je vedno kakšen upate in da dodajo nekaj "novega - boljšega", ki pa običajno z.jebe tisto kar je aplikacijo, storitev itd. sploh naredilo "uporabno".
Mogoče pa samo star ratujem?!
17758-icon_confused.gif

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
158
20
18
Glede paketa 20 GB za 5 USD oz 5,50 EUR moram napisati, da ga imam tudi sam in da ni ukinjen. Tudi na nastavitvah piše, da bo naslednje plačilo v juliju 2017.

Predvidevam, da ti verjetno ni šlo "skozi" plačilo za podaljšanje. Preveri kartico v google payments.
Res pa ni nobenega maila, da so podaljšali, oz da si plačal. Vidiš samo v obračunu.

I

Izbrisan uporabnik #488

sux.jpg

Preklicano...pa nonstop ista kartica...

In ne moreš nič.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.272
6.104
113
Dokler se samodejno plačuje / podaljšuje, je stara cena. Če pa prekineš, pa ga ne moreš več izbrati.

Starejši paket
20 GB @ 5,00 $/leto

Je pa nastavljena kartica in spreminjam kdaj poteče, ko pride nova.

Google storage plans have changed, but you can stay on your current plan as long as you:

- Keep your account active
- Keep payment information in Google Wallet accurate and up-to-date
- Don’t cancel or upgrade your current plan

If your account lapses, your credit card is declined, or you choose to change your storage plan in any way (upgrade or downgrade), you’ll be switched to the new Google storage plan.

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
158
20
18
Ja, seveda, jasno.

Ampak @Snecer pravi, da so mu kar samodejno ukinili, kar pa dvomim...

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz nisem nič prekinil
smile-1.gif
sploh me ni bilo doma, nobenga maila, nič. Vsako leto je malo "spomnilo", da bodo sneli dol in to je to.

Sicer pa zdaj "stiska" fotke, tako da bom imel porabo 0% in tako me storage naenkrat več ne zanima.

Sumim, da mi je zdrmalo sistem, ker sem imel 2 leti fraj 50GB zaradi nakupa Motorole, pa se potem ni več "zbral".

22. jul 2007
13.386
1.646
113
124
No zdaj se ti ni več potrebno sekirat zaradi prostora, ko imaš google photos.
Edino slike je zdaj potrebno urejati na tel/tablici, ker ima apk. več možnosti urejanja, kot na web vmesniku.
No o tem smo že itak predebatirali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj imam spet 99% prosto, ker je stisnil fotke v albumih.

A zanimivo, če hočeš kakšno fotko shraniti, je v "eksotičnem" formatu webp. končnica
smile-1.gif