Monitor za študenta

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Vprašanje za tiste, ki ste bolj na tekočem s temi zadevami... Študent bi potreboval nov monitor, ker je še sedaj na starem dobrem CRTju 15". Kaj je trenutno najbolj optimalen nakup za nekje do 120€? Gre za klasično uporabo račnalnika, brez igric, gledalo se bo kak film, fotke,... Bo 19" dovolj, ali je boljša kaka 22".ka, kaj širšega, itd...???

Oz. na katere specifikacije je najbolj potrebno biti pozoren?

Hvala za vaše nasvete...
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
22" kar mu po dizajnu paše na mizo in je dosegljivo za denarnico:) Za tako osnovno uporabo res ni potrebno tople vode odkrivat.
Poglej morda, da ima 2leti garancije.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
še sam sem bil presenečen kak je to postalo poceni, še malo pa bo 22ka pod 100 €
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri tako omejenem budgetu nimas kaj - vzames tisto, kar se da dobiti. Tukaj bos ravno ujel digitalne vhode (cenejsi imajo pogosto samo analogni VGA, brez DVI in sorodstva), najbrz pa tudi vgrajen USB hub, kar je zelo prakticno stvar, ker imas potem samo en kabel na zadnjo stran racunala, tipkovnico in mis pa prikljucis kar v monitor, kot je bil USB tudi zamisljen (vodilo oblike drevesa). Matrika bo pac najbolj cenena TN, kotna vidljivost - kar se najbolj opazi ravno pri zelo sirokih monitorjih (16 : 9) bolj tako-tako, a to je pac potrebno vzeti v zakup.

Moj predlog: za katerikoli model se odloci, naj prej izbrani primerek monitorja preizkusi. Pri CCFL osvetlitvi (kar bo najbrz dobil) je le-ta pogosto neenakomerna pri cenejsih monitorjih (to se preizkusa s sliko enotne temne barve), z nekaj nesrece pa lahko ujame se kaksen okvarjen piksel, kar je se vedno znotraj garancije. Bolje torej prej preveriti, ce je moznost, da ne bo potem razocaran.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
digitalni vhod (raje HDMI, ker DVI počasi izumira)
pa preverit sliko v živo.

Vidni koti so na nekaterih katastrofalni (če dva gledata monitor, vidi desni na desno oko že negativ).
Torej pogledati v živo, da take črne ovce izločiš. (pa ne gledati specifikacij ala 199 stopinj, ker to nima veze z prakso)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Fantje, hvala vsem za nasvete... Uporabnim odgovorom sem potalal *****. Glede na to, da se je mudilo z nakupom in nisem mogel naročiti preko spleta, sem na koncu kupil LG W2240t -pn. Mislim, da glede na zgornje namige na prvi pogled deluje dobro in mislim da bo monitor ustrezal temu za kar se dejansko potrebuje... Še enkrat hvala...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
jaz sem ga dobil v hoferju za 150€ 22" LED full HD od mediona.... in glede na starega samsunga (tudi 22" lcd) je prava amerika (še v starih časih)