Monitor z ISP matriko za grafičarja

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sorodnik grafičar kupuje en monitor, ker bi rad doma delal na enako kvalitetnem monitorju kakor dela v službi.
Ostalo opremo že ima spodobno (računalnik, rami in grafična), rabi samo še en okoli 24" monitor.

Kaj mi lahko priporočate, da mu priporočim naprej?

Baje mora imeti S-ISP matriko in vidni kot okoli 178 st., DVI, še bolje pa HDMI, lahko je tudi LED. Kje naj sploh iščem take monitorje?

Hvala za pomoč
d055.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
mislim, da karkoli nad 500€ bo uredu!

iščeš na mimovrste, enaa, ... sej niso nobena eksotika. Pač monitorji v višjem cenovnem rangu.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
nad 500€? A ni to malo prehudo?

Tvoja predhodnika sta predlagala enega Dell za 265eur.... kaj pa je po tvojem z njim narobe?

Po teh iskalnikih od mimovrste ipd. je zoprno iskat, ker si ne morem poiskat samo monitorjev s to matriko ampak jih ponudi čisto vse.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Naj vzame Della. Za to ceno je super monitor. Mislim, da veliko dražji ne upravičijo svoje cene s kvaliteto slike... Ko sem sam kupoval sem malo spraševal okoli in dejansko je tak Dell najboljše kar dobiš za tak denar. Imam sicer 23" ampak mislim, da neke velike razlike ni, razen v velikosti delovne površine...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz imam ta DELL U2412M ampak ta nima HDMI. Ima DVI, VGA in DP ter USB hub. Sicer je pa super monitor.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
hm... sej to ratalo že smešno poceni.

jest mam hp lp2475w je bil takrat ravno 500€, ko sem ga kupoval...

Drugače pa verjamem, da je dell dobra firma! tko da, če ima dobre karakteristike go for it!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Sorodnik grafičar kupuje en monitor, ker bi rad doma delal na enako kvalitetnem monitorju kakor dela v službi.
Ostalo opremo že ima spodobno (računalnik, rami in grafična), rabi samo še en okoli 24" monitor.

A istega kot v službi ne bi imel? Vsaj točno ve, kaj bo dobil.

Glede cene: kvaliteta stane. Sicer lahko kupi enega za 170 EUR...

e-IPS je "poceni" IPS

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:

e-IPS je "poceni" IPS

Katera matrika pa je vredu?
Kako pa je e-IPS v primerjavi s 6 let starim S-IPS?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Doma imam HP ZR24W....drugače lahko pogledaš na avtera.si pa je.

Obstaja novi HP ZR2440W

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

A istega kot v službi ne bi imel? Vsaj točno ve, kaj bo dobil.

e-IPS je "poceni" IPS

Kolikor vem ima zgoraj omenjeni Dell S-IPS matriko. In ja, res so se konkretno pocenile tele IPS matrike. Sam imam tudi doma 24" Della in ga priporočam. Cena cca 250€.

No pa, da še štorijo o naših vrlih prodajalcih povem. Pridem v Big Bang, da mal pogledam, če imajo kakšen ekran z IPS matriko. Pridem na računalniški oddelek, pa vprašam prodajalca, če imajo kakšen ekran z IPS. Me čukasto gleda in vpraša kaj je to zaena funkcija. Sem ga samo čudno pogledal, sem rekel, to je pač tip matrike, mu mal razložim in on meni, da tega na računalniškem oddelku nimajo naj si grem tja med televizije pogledat
hysterical-1.gif

EDIT, sem preveril. Zgoraj omenjeni Dell ima e-IPS matriko. Razlika je pa minimalna oz. verjetno težko opazna. Sam sem za računalnikon tudi po več kot 12 ur na dan pa mi je tale Dell res milina.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Katera matrika pa je vredu?
Kako pa je e-IPS v primerjavi s 6 let starim S-IPS?

Dell 2209WA z e-IPS ima brat.
Malo bolje kot TN, to pa je vse.
Svetlost se spreminja z vsakim milimetrom premika glave. Če je to dobro za profesionalno rabo, potem od teh profesionalcev jaz nič nočem kupit...

S-PVA, "pravi" IPS (ne vem, kaj imajo kot zadnjo generacijo).

matofill

Guru
18. sep 2008
3.687
758
113
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Jaz imam ta DELL U2412M ampak ta nima HDMI. Ima DVI, VGA in DP ter USB hub. Sicer je pa super monitor.

Tudi sam sem po analizi nabavil več teh zaslonov za v podjetje in smo zelo zadovoljni.

Sedaj pa za HDMI vprašanje, ja kaj pa je DVI to je skoraj enako, razen fizično so različni konektorji in dobiš prekonektor in je, gre torej samo za fizični prekonektor, brez vsake elektronike, ker signali so v DVI ju že vsi pravi evo : http://www.mimovrste.com/artikel/1620017320/q=dvi%20to%20hdmi/adapter-hdmi-dvi
zmaga.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Niti v Comshopu niti v Herv Normanu niso imeli niti enega. Žalostno, resnično. Da imajo kao enek spceializirane trgovine, opremo samo za 15 letne mulce
rolleyes-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Kaj pa pomeni ISP matrika? Kakšne pa so njene prednosti?
redface-1.gif

Nazadnje urejeno: