mongolsko meso

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ima kdo preizkušen recept za mongolsko meso? Da je čimbolj podobno tistemu iz kitajske restavracije?

Aja, pa še to : Kje se da kupit kitajske palčke?
 

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Palčke se kupi v eni štacuni na Trubarjevi (pozabil ime)
Za recept bom vprašal sestro, pa napišem če ima kej uporabnega
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nudle in ostalo "spolzko" hrano drži mnogo bolje. V Vietnamu so mi povsod turili porcelanaste ali pa plastične palčke - kao bolj fensi za turiste - pa sem vedno potem probal dobit navadne lesene, oz. tiste iz boljšega lesa. Je bilo dosti manj težav.
 

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Aha, to sem velikokrat jedel na kitajskem, je res okusno.

Drugače pa tega v Mongoliji ne poznajo niti slučajno
smile-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Meni je tale recept za Mongolsko meso zelo dober:

Kos sočne govedine (če ti je pljučna predraga naj ti mesar odreže kos od podplečja ali bržole) narežeš na tanke kose oziroma trakove /približno dva cm široke).
Mariniraš ga v temni sojini omaki in malo olja, lahko pustiš tudi čez noč.
Potem najprej segreješ vok in dodaš v vročega belo olje in dodašnekaj kapljic sezamovega olja, potem pa v to daš meso, ampak ne več kot dve porciji naenkrat. Meso se mora namreč lepo zapeči, če ga je v vokupreveč naenkrat, se bolj kuha kot peče in potem to ni to, kar bi moralo biti.
Ko je meso lepo rjavo opečeno, ga prelij s še sojine omake in dodaj še ostrigino omako, potem pa še narezan por. Mešaj morda samo še minutko ali dve, potem dodaj malo osnove za kitajsko kuhinjo (je nekaj podobnega kot naša jušna, z izrazito aromo po kitajskih jedeh - ni pa nujno, da to uporabiš).
Če želiš več omake, potem ostrigino omako, malo sojine in malo vode razmešaj z nekaj riževe moke in s tem prelij jed, malo pomešaj. To je to, preprosto in okusno.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Za tele kitajske zadeve je "moj" specialist - ponavadi tole kuha on. Dela pa brez ostrigine omake, s temno sojino omako. Nekateri imajo raje svetlo omako (zaradi barve omake in mesa).
Imajo pa večji Špari, Merkatorji...že kar lep kotiček s temi stvarmi!

cbb@ Maribor kliče
cool-1.gif