Meni je tale recept za Mongolsko meso zelo dober:
Kos sočne govedine (če ti je pljučna predraga naj ti mesar odreže kos od podplečja ali bržole) narežeš na tanke kose oziroma trakove /približno dva cm široke).
Mariniraš ga v temni sojini omaki in malo olja, lahko pustiš tudi čez noč.
Potem najprej segreješ vok in dodaš v vročega belo olje in dodašnekaj kapljic sezamovega olja, potem pa v to daš meso, ampak ne več kot dve porciji naenkrat. Meso se mora namreč lepo zapeči, če ga je v vokupreveč naenkrat, se bolj kuha kot peče in potem to ni to, kar bi moralo biti.
Ko je meso lepo rjavo opečeno, ga prelij s še sojine omake in dodaj še ostrigino omako, potem pa še narezan por. Mešaj morda samo še minutko ali dve, potem dodaj malo osnove za kitajsko kuhinjo (je nekaj podobnega kot naša jušna, z izrazito aromo po kitajskih jedeh - ni pa nujno, da to uporabiš).
Če želiš več omake, potem ostrigino omako, malo sojine in malo vode razmešaj z nekaj riževe moke in s tem prelij jed, malo pomešaj. To je to, preprosto in okusno.