Moneta na študentsko prehrano

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Menda se da ob koriščenju subvencije študentske prehrane z mobilnim telefonom razliko poravnati kar z Moneto. Se to dogaja paralelno s koriščenjem subvencije (se pravi preko aparata Margento) ali se razlika plača posebej? Sem danes hotel razliko plačati z Moneto v eni od restavracij pa je kelner samo debelo gledal.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
To ni povezano med sabo.. prinesel bo drug aparat za moneto =)

Ce gostilna tega nima smola

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ni res, aparat je isti, natakar gre v meni in namesto "bona" izbere moneto... Zadeva pa ne deluje pri dostavah, vendar ne vem zakaj.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Res je, tudi sam danes opazil v meniju te naprave za plačevanje z boni funkcijo razlika pri plačilu z moneto.

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Kaj lahko nekdo natančno pove, kje se to nastavi v terminalu?
Ker očitno veliko natakarjev v lokalih tega ne pozna. Sem sicer danes pogledal v nastavitve pred koriščenjem subvencije, pa nisem našel te funkcije. Ali se to nastavi po tem, ko uveljaviš subvencijo?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ah, ne samo natakarjev. Tudi veliko McD uslužbencev ne ve. Zadnjič sem dobesedno mu reku, naj mi izroči terminal in si bom sam izračunal, ker je 10 min šaril in ni nič znal.
Pol sm si pač sam naredu račun. :)

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Torej, kje točno si to nastavil in kdaj (pred ali po tem, ko si postavil telefon gor)?

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Hm tam ko sem jaz gledal, ni bilo te opcije na levi menijski tipki.
Mogoče pa morajo te terminale posodobit in še niso vsi pripravljeni za Moneto.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Ja sej mora verjetno lokal met pogodbo s ponudnikom, da je možno plačevanje z Moneto. Čist vsem torej ne bo delovalo.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja različen je postopek, če ima tvoja moneta pin ali ne. Moja ga ima, sem pa eden izmed redkih se mi zdi. :)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Ja različen je postopek, če ima tvoja moneta pin ali ne. Moja ga ima, sem pa eden izmed redkih se mi zdi. :)

To je v primerih da imaš povezano moneto z bančnim računom? Se mi zdi da je PIN samo za zneske, ki so večji od izbranega (nekje 5 EUR al kolko je default).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik mAn pravi:

To je v primerih da imaš povezano moneto z bančnim računom? Se mi zdi da je PIN samo za zneske, ki so večji od izbranega (nekje 5 EUR al kolko je default).

Moneto s PIN-om si izbereš opcijsko zaradi večje varnosti. Če pa želiš za Moneto ločen račun, je pa PIN obvezen

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Drži: PIN za Moneto si nastaviš opcijsko zaradi večje varnosti.
Ne drži pa, da je za ločen račun PIN obvezen.

Jaz imam Moneto obračunano na ločenem računu. Imam sicer osebno geslo, vendar si ga (še) nisem nastavila kot PIN za Moneto.

Če PIN-a Monete nimaš nastavljenega, ne ga ne rabiš vtipkat niti pri višjih zneskih. Tako ali tako pa imaš limit Monete (pri m@ od 50-80 eur, odvisno od paketa).

Kar se tiče bančne Monete (omogoča jo NKMB in Poštna banka Slovenije) pa mislim, da PIN kodo avtomatsko dobiš oz. si ga za uporabo moraš nastavit.

Več o tem.

Wolf

Zelenc'
28. jul 2007
29
0
1
Iz prve roke...plačilo z moneto ob koriščenju subvencije je zazdaj možno le v lokalih, ki so že sklenili pogodbo za plačevanje z Moneto. Terminal je isti kot pri koriščenju subvencije, le da ima na glavnem zaslonu še dodatno opcijo (+Moneta). Natakarju je tako treba, kolikor vem, že pred samim koriščenjem subvencije povedati, da želiš razliko poravnati kar z Moneto.

Število lokalov, ki omogočajo plačilo razlike z moneto se pa kolikor vem nenehno povečuje. Mc'Donalds je pa npr. imel to možnost že od vsega začetka novega sistema študentskih bonov.

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Se mi je zdelo, da je tako.
To je možno razbrati iz zgornjega videa. Je pa res, da očitno še dosti lokalov nima posodobljenih terminalov oz. sklenjenih pogodb.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Kako pa je glede PINa ? Danes sem hotel plačati z moneto pa je zaradi PINa zadeva padla v vodo - natakarica ni znala rešit problema, zato sem raje plačal kar z gotovino.
Kaj je potrebno stisnit/nastavit da bom jo lahko naslednjič podučil?