mondeo in mraz

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Odkar je zunaj ZIMA se mi na dizlu 2,0tdci redno dogaja da ne gre nikamor,..motor normalno vžge, odpeljem se normalno, do 60 na uro BP potem pa kot da ima blokado,.. obrati se ne zavrtijo, počasi nabira hitrost,..
Vse skupaj opažam odkar sem letos menjal šobe,..
kje bi lahko bil problem?
b

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Nepravilno programiranje ECU na nove šobe, ali pa je katera od novih šob tudi fuč.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Potem tudi normalno ne bi speljal, oz bi se slišalo "klenkanje". Če bi bila šoba fuč, bi kadilo + javilo napako. Če ima malce preveč leak off-a, pa ne morejo ti simptomi temu ustrezat.

borovnica, bo potrebno še kaj več napisat; se prižge "spirala" na armaturki, se začne kaditi, ko se segreje je spet normalno, kdo je menjal injektorje, kdaj so bili menjani, kateri model avta je, kateri letnik, koliko km, etc etc
smile-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
b. Kokr mi je znano so fordove pumpe občutljive (v rezervoarju), že poleti znajo delat probleme tko da je lahko kj v tej smeri.
A maš AMZS članstvo?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Slabo ti je znano. Fordi palijo po zimi k petarda. Verjem, ker sem jih že nekaj imel in kar dost lastnikov poznam, ki furajo te "jajca". Ne glede na nafto. Pa magari je avgustovska. Govorim iz lastnih izkušenj.
Je pa to pojamral sodelavec, da mu isto dela na pasati 110 konju, letnik 99. Do 2 jurja obratov pride pol pa nič, dokler se ne segreje.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
avto nad nulo deluje normalno, govora je o ford mondeu 2.0 tdci letnik 2002, ne prižge se nobena lučka, povečanega kajenja nisem opazil, se pa v tako mrzlem dnevu kadi,.. avto v mrazu ne potegne, počasi pa prileze recimo do 100 km/h,..
b

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
@smoukar: Kdo kje govori o vžigu
sprasujem se.gif

Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
avto nad nulo deluje normalno, govora je o ford mondeu 2.0 tdci letnik 2002, ne prižge se nobena lučka, povečanega kajenja nisem opazil, se pa v tako mrzlem dnevu kadi,.. avto v mrazu ne potegne, počasi pa prileze recimo do 100 km/h,..
b
Lej, sam imam dizla (res da JTDja) sam vseen to nebi smelo biti "normalno"
ne-ne-1.gif

To da avto gre mrzel samo do 2000rpm zgleda kot da je v safe modu
17758-icon_confused.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Slabo ti je znano. Fordi palijo po zimi k petarda. Verjem, ker sem jih že nekaj imel in kar dost lastnikov poznam, ki furajo te "jajca". Ne ..
Mondeo niso "jajca" :) OK odvisno od opreme.
Res pa je, da bi bla kvaliteta lahko mal boljša (na zadnjem servisu ko sem našteval probleme, mi je postalo že kar nerodno ko sem našteval kaj vse je za zrihtat (v času garancije 10 že različnih incidentov
redface-1.gif
)).

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Slabo ti je znano. Fordi palijo po zimi k petarda. Verjem, ker sem jih že nekaj imel in kar dost lastnikov poznam, ki furajo te "jajca". Ne ..
Mondeo niso "jajca" :) OK odvisno od opreme.
Res pa je, da bi bla kvaliteta lahko mal boljša (na zadnjem servisu ko sem našteval probleme, mi je postalo že kar nerodno ko sem našteval kaj vse je za zrihtat (v času garancije 10 že različnih incidentov
redface-1.gif
)).

A kaj ko bi vidva odprla novo temo o dvigovanju ratinga Mondeotu?

Vozita Mondeota in nimata nobenega nasveta oz. vsaj kakega "popoldanca" št. da mu date da ga pokliče, ne to pa ne
nabijate kako je Mondeo oh in sploh!
Nobeden ni reku da je slab avto, človeč rabi pomoč ne trditve ali je dobr in koliko
rolleyes-1.gif

b. Sam ne poznam nikogar ki šaravfa Forde...
crazy1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Jaz svojega šraufam sam. Za dotičnega pa nimam pojma kaj bi bilo. Sam bi ga najprej priklopil na računalnik, da vidim, če ima kake napake logirane, mal bi vrednosti pogledal. Potem bi najbrž menjal naftni filter, ki je najcenejši za zamenjat.

lp

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Pr mojmu citroenu 2.0 Hdi je blo nekoč isto, kriva je bla vakum pumpa, ki ni delala dokler se ni motor vsaj malo segrel...? A ti zavora takrat ko avto ne gre, prime v redu, je pedal mehek ali trd?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vse ostalo je ok,.. vse skupaj mi deluje kot da bi imela turbina neko blokado,... se ob priliki oglasim pri mojem serviserju,.. takrat ko bo spet mraz,..
b

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ima turbo na vrhu škatlico ali vakuumsko membrano? Če bi bil elektronski bi lahko prihajalo do slabšega stika in posledično turbo ne bi deloval, ampak potem bi moral ECU javit napako, ker ne bi bilo dovolj tlaka...

Poročaj, kaj bodo zrihtali na servisu, glede na napisano mi niti najmanj ni jasno, kaj bi lahko bilo, me pa zanima
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Sem napisal, da ima ta problem tut sodelavec na pasati. K mehaniku ni sel, ker sedaj dela normalno. Vozim pa k Mirtelnu pred Boštanjem cifra:041 823 147.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mam jest tud enega dobrega sam se moram tam oglasiti,.. kot sem rekel,.. ob naslednjem mrazu,..
b