Molji v kuhinji

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem mislil, da sem lani vse potamanil in da jih je letošnja zima še kaj pomorila, pa drek
jezen.gif

Danes zjutraj videl prva dva letalca.
Lani sem tudi parkrat našprical s sprejem pa je bil kak dan mir, potem pa so spet navalili.

Kako se jih za vedno znebit?
Mal sumim na zelo staro kuhinjo in lesen strop.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Težka bo. Jaz sem se jih lotil z enimi lepilnimi listi, kateri naj bi privabljali samo en spol moljev, tako da se ne bi več mogli razmnoževati. V nekaj tednih se jih je ujelo tudi več kot 10. Sem jih pa imel po celem stanovanju in ne samo ene vrste. Po mojem je bil okužen kar celi blok, saj sem jih imel največ v predsobi in tudi po stopnišču so bili opaženi.
sprasujem se.gif

Sedaj sem se preselil in podnajemnika mi nič ne jamBrata , da ju kaj napada...
Tko da ti predlagam, da uporabiš lepilne liste po omarah, dobiš jih v vseh štacunah, pa če se le da, snemi dol strop... ličinke teh hudičev živijo kar dolgo in jih ni malo...

Srečno vojno
10.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Samo s tistimi listi za molje zna bit hudič, ker neki v navodilih piše da moraš vso hrano umaknit iz predela kamor si nalepil to zadevo? Če sem prav razumela... sem hotela kupit te stvari zadnjič, pa berem in si rečem; ma kaj, ne bom, to je živ strup najbrž
crazy1.gif
Pa sicer nimamo moljev, ampak bogve s kje se ti najde kej.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
midva sma jih mela v stanovanju, pa so bili v moki in sladkorju najbolj (ker sma mela recimo skoraj čisto celo odprto vrečko, ki je nisma uporabljala), sem potem zmetal stran večino živil in je bil mir

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Jaz sem jih enkrat našla v polenti... Od takrat naprej dajemo take zadeve v steklene kozarce od instant kavic - Nescafe, Jacobs, in so neprodušno zaprte - moljev pa ni bilo na obisk že celo večnost
smile-1.gif
priporočam...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Gnezdijo za in pod omarami, v elektroinstalacijah (predvsem v vtičnicah).
Med zadnjim "remontom" stanovanja sem "nedostopne kotičke" in podometne
doze vtičnic in stikal našprical z biokilom. Hrano moraš pa itak imeti le v zaprtih
posodah, drugače se hitro razvije lahka aviacija
smile-1.gif

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Molje v kuhinji se pokončuje s feromonsko lepljivo vabo - in izbrati je treba tako, da je za KUHINJSKE molje (in ne za molje v oblačilih). Za te molje vabe ponavadi niso strupene - preberi na embalaži.

Vabe za molje na oblačilih so pa bolj problematične glede strupenosti.

Prav tako jaz ne bi s sprayem za mrčes škropila po kuhinji...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem nabavil lističe, pa se nej mone lepjo gor:)

hrano pa že imam vso bolj diht zaprto, sam nas je več, pa nio vsi tko pridni:(