Molji napadajo!

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
V stanovanju v bloku so me napadli molji. Vsak dan jih je več, danes jih kakšnih 20 preletava stanovanje in so zelo zoprni. Pregledal sem celo kuhinjo in vsa živila in ni videti, da bi se kje redili. Mogoče so tekstilni, ne vem. Kaj naj naredim?

Kupim kakšno sredstvo proti njim - jih bo to odgnalo ali moram najti vir?

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Pregledal sem vse moke, vse začimbe, čaje, riž, sladkor... Vse. Nikjer jih ni. Ni mi jasno, od kod letijo oz. kje je njihov izvor. Pa tudi ne vem, ali so živilski ali tekstilni. Za omare sem kupil trakove proti moljem in jih obesil povsod po omarah. Za živilske pa ni odstranjevalcev, ne?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Isto je lepilni trak za živilske molje.

Živilski so podobni majhnim veščam, le da so malo bolj športne oblike
grin1.gif
pa na hrbtu imajo svetlikajočo liso.

Tekstilnih pa ne poznam.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Nekje so sigurno prasci. Sam imam tudi borbo z njimi. Trenutno stanovanje preletava eden. Sem pregledal živila, zmetal cel kup krame,, dal zdravo v kozarce, prebrisal omare in stanje se je izboljšalo. Še lepilne vabe in upam, da bo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj

Tole je kar uspešna feromonska vaba ampak ,če ne najdeš izvora nisi naredil nič. Lansko jesen smo imeli obešeno en mesec in so se samo limali ni jih bilo pa nič manj. Treba je bilo narediti generalni pregled živil. Bili so povsod tudi v originalnih zapakiranih vrečkah (prepečenec, moka riž, ješprenj...), ker ličinke prevrtajo embalažo. Vrgli smo vse stran nova živila pretresli v steklene kozarce sedaj je pa mir
smile-1.gif
.
1457020-040.JPG

Priponke

• 1457020-040.JPG
    1457020-040.JPG
    84,4 KB · Ogledi: 736

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Točno tako, treba je iskati izvor teh malih golazni. Sem odprl ene stare prepečence, pogled za v grozljivko, sami črvi, mi še zdaj obrača želodec.

PS: A maš chihuahuo? Je pridna?
smile-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Nekje so sigurno prasci. Sam imam tudi borbo z njimi. Trenutno stanovanje preletava eden. Sem pregledal živila, zmetal cel kup krame,, dal zdravo v kozarce, prebrisal omare in stanje se je izboljšalo. Še lepilne vabe in upam, da bo.

Si pogledal za omaro? Meni so se enkrat zaredili v kuhinji za visečo omaro in potem hodili jest v kuhinske omare... Sem jim nastavil feromonske pasti in počasi se je zadeva umirila. Drugače sem pa imel moljev u Fužinama na kupe...
frown-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
najprej razišči, ali imaš kuhinjske ali tekstilne molje. pogooglaj za slikco.
Boš vsj vedel kje iskat

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Naši so kuhinjski, 99%. Na tekstilu ni znakov uničevanja. Najbolj mi je šlo na qrac, ko sem odprl omaro in videl notri metulja, kako je veselo počival. Ga ubil, zaprl omaro, jo odprl zopet čez 2 uri in notri se je zabaval že nov metulj. Včasih tudi po več komadov. In mi ni bilo jasno, kako za vraga nastane "iz nič". Potem sem videl, da je vzrok stara polenta - notri si prav videl ličinke, kako so čakale, da dozorijo in grejo v svet. Tudi za omarami sem šprical z biokilom. Zaenkrat je stanje vzdržno, tu in tam se pojavi kakšen nov.