Moje težave z Garminom 765

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Pravkar sem se vrnil s potovanja po Portugalski. Moram povedati, da sem imel s svojo navigacijsko napravo kup težav.
nameščeno imam zadnjo kartografijo CN 2013.10, vendar je za Portugalsko precej pomanjkljiva. Najbolj me je razp..., ko sem imel vklopljeno izogibanje plačljivih cest, pa me je veselo vodil po njih. Sranje je, ker imajo Portugalci na nekaterih cestah specifično plačevanje cestnin (e cestnine). Lepo te posnamejo in sedaj pričakujem lepo kazen
10.gif

Pa še eno vprašanje imam. A se da kako nastaviti, da te ne bi vodilo po nekih najbolj lokalnih cesticah? Nastavljeno imam najhitrejšo pot in očitno to naprava preračuna, da me bo po lokalnih cesticah in dvoriščih dvoriščih pripeljalo prej. Včasih je bilo še prav scary, kje me je vodilo
crazy1.gif

Hvala

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Najboljša rešitev je, da si za takšna potovanja doma pripraviš okviren plan, narediš čimveč vmesnih točk in že doma pogledaš približno kje bo vodila naprava.

Očitno res tudi zemljevidi za to območjeniso najboljši.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Ja saj sem si doma že pripravil nekakšen plan z vmesnimi točkami. Samo od točke A do točke B te lahko pelje po "normalni" cesti ali pa po podeželski, lokalni, napol makadamski cesti, ker pač pri tem prišpara 2 sek.
uf-1.gif

Ali pa kot sem opisal, ne zazna plačljive ceste in potem te vztrajno vodi na njo. Fino bi bilo, če bi lahko rekel recimo na cesto A22 NOČEM ITI..
Da ti ne povem, da me je na mejnem prehodi med potrugalsko in španijo hotel dati na trajekt
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kolega je bil tudi sedaj na Portugalskem in povedal, da ga karta lomi in da je hotela peljati na avtobahne.

Zadevo je reševal z vmesnimi točkami na licu mesta, je imel poleg še velik zemljevid za preglednost.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Zadevo je reševal z vmesnimi točkami na licu mesta, je imel poleg še velik zemljevid za preglednost.
Ja brez zemljevida si pečen. Ampak kdo še sploh ima karte??? In tako so delali "Kremenčkovi"
bonk.gif

Skratka karte so na Portugalskem totalno "pogorele"