Modulacija QAM265

sinko

Zelenc'
25. feb 2008
24
0
1
Portorož
Torej v čem je problem. Lastim si sony KDL32BX400, ki ima tudi CAM modul, seveda digital TV sprejemam preko tega modula, da se odrešim dveh tv komand. In ker je z 1.9 poptv vpeljal par novih programov smo seveda te poslušali najti, vendar negativno. Ker mi skeniranje ni obrodilo sadov sem poklical kablskega ponudnika, kjer so mi zagovotili, da omenjeni programi v njihovem repertuarju obstajajo in da so vidni. Po dolgem dopisovanju, mi končno sporočijo, da je naverjetneje problem v modulaciji in sicer dosedanji programi imajo modulacijo QAM128, ti tanovi od POPa pa imajo QAM265. Updejtal sem SW tv-ja ne pomaga, pri ročnem iskanju pa nimam možnosti nastavljanja QAM. Ima kdo še kako idejo kako rešiti problem

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Sicer nimam omenjenega televizorja, ampak mislim, da so nastavitve podobne.

Verjetno nimaš uključen auto servis update. Pot do tja:

home / digital set-up / technical set-up / auto service update

TV se ti ne posodobi takoj. Traja kar nekaj časa in velja tudi ko je TV v stand by-u.(lahko eno uro ali tudi več)

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Sicer omenjenega televizorja ne poznam, vendar bodi pozoren da je vklopljeno iskanje tako QAM64 kot tudi QAM256, v kolikor obstaja ta opcija. Sicer povprašaj za nasvet pri zastopniku oz servisu za to zmanko za Slovenijo.

sinko

Zelenc'
25. feb 2008
24
0
1
Portorož
da si ne bo kdo preveč možganov napenjal, zadeva rešena, kriv je bil signal od operaterja, v mojem primeru preslab, danes pošlihtali

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Seveda qam 256 rabi občutno boljši signal.

Tako kot za naš DVBT mpeg4 qam 64 rabiš cca 20% boljši signal za brezhibno delovanje, kot pa za avstrijski mpeg 2 qam 16 ali je celo qam 8.