Modri pixli in trzanje slike

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Začelo se mi je dogajati, da slika na zaslonu trza, na ozadju pa vidim modre pixle (ki pa niso mrtvi pixli, saj niso vedno na istem mestu) Ki se pojavljajo tam kjer se barve na sliki prelivajo (če je ozadje enobarvno jih ne vidim).

Grafična je ATI2600 XT, driverji 8.6, OS Windows Vista. Temperatura grafične je cca 64 stopinj. Sumim RAM na grafični.

OK sem danes zjutraj ugotovil, da se na službenem računalniku ne opazi, kakih nepravilnosti na sliki, ki sem jo prilepil, tako da sem jo zbrisal
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst pa sumim monitor
tongue-1.gif
podobne težave sem imel na prenosniku. rešil jih nisem, ker nihče česa takega še ni videl in znal pomagat. uporabljam dodatni monitor in je vse ok.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Sem tudi najprej sumil monitor, mi je včeraj vista prvič po enem letu zaštekala in sicer se je slika čisto razmazala, kar se nebi zgodilo, če bi bil kriv monitor (dopuščam možnost, za dve napaki v tako kratkem času, samo ne verjamem). Bom pa vseeno priklopil danes še drugi monitor, pa bom potem videl če je kaj drugače.

Drugače je pa še vse v garanciji, tako da se pretirano ne sekiram (razen ure dela, ki je včeraj šla po gobe).

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
monitor je Samsung 226CW, povezava preko DVIja. Bom pravkar poizkusil še 19" LG, ki ga imam.

Evo priklopil 19" LG in slika super. Sem si mislil OK grafična je pokvarjena. Priklopim nazaj 22" in slika je prav tako OK. Zdaj testiram par minut in nič ne kaže na to da bi bilo kdaj kaj narobe. Je možno da je bil problem v kontaktih?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vse je možno
wink-1.gif

Počakaj, če se problem ponovi.
Če ne, si znagal.
Če ja, pa ponovi vajo z drugim monitorjem. Če se tam tudi pojavi, boš vedel, da krivda ni v monitorju.

Podobne teme