Modre cone, bele cone...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
V zadnjih treh tednih sem na šajbo dobil, čeprav imam na armaturi dovolilnico za center, dve kazni, Enkrat se ni smelo (tudi z dovolilnico) parkirat na modrih črtah, drugič na belih. Očitno odvisno od tega, kako je redar (ne)razpoložen in koliko je alkoholiziran...

Po polurnem iskanju na spletu nisem našel nič pametnega. Ve kdo, (link?), kje se sme in kje se ne sme parkirati z dovolilnico?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Dovolilinica za Center obstaja. Do sedaj sem mislil, da obstaja dovolilnica za dolocene cone. Crke in stevilke, ki morata biti enake kot na znaku. Ce ni, ni veljavna. Modre so pa za kratkotrajno parkiranje. Ni dovolilnic za njih.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ups, sem narobe napisal. Imam dovolilnico za eno cono v centru.
Vendar sem pred nekaj dnevi vseeno fasal kazen tudi za parkiranje na belo označenih črtah?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Mislim, da na dodeljevanje kazni ne bi smel vplivati tak ali drugačen dan redarja.

Dobivam pa občutek, da niti sami redarji ne vedo, kaj se sme in kaj ne. Kot rečeno, na spletu nisem našel pravilnika MOL in ga grem iskat na MOL v ponedeljek. Nato pa na Žurnal...

Tudi to, da pravilnika očitno na spletu ni, je za redarsko službo slaba izkaznica... Ni čudno, da jih redarji včasih fašejo, ko pa delajo po nekih pravilih, ki so znana samo njim...

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Če imaš dovolilnico za parkiranje v centru na recimo coni C10, lahko parkiraš na belih parkirnih prostorih te cone. Če boš kam drugam, dobiš kazen.