Moder zaslon kar čez noč

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
4
18
Imam problem z računalnikom ko ga hočem prižgat. ko se začne zaganjat se mi preden pride v windows prikaže moder zaslon v katerem je omenjeno nekaj glede system32. ne vem točno ker se mi hitr ponovno zažene. probal sem tudi v safe mode vendar se zgodi isto. to se mi je zgodilo čez no. včeri delal normalno danes pa prižgem in ne morem priti v winse. je imel že kdo podobne izkušnje s tem? nebi ga rad formatiral ker si moram določene stvari shraniti. a obstaja še kakšen način mogoče kako bi ga posodobil na zgodnejši čas?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vstavi namestitveni CD (če so XPji) in uporabi opcijo "repair windows using recovery console"
Ko se ti zboota recovery konzola in se uspešno prijaviš v Windows namestitev natipkaj chkdsk /p /r s čemer boš prisilil sistem v pregled diska. Po končanem pregledu rebootaj mašino... V vsaj 70% se reši namestitev...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mislim da se v boot meniju (tipka F8 takoj pred nalaganjem Windows, kjer tudi Safe Mode izbereš) tudi opcija "Do not restart on error", probaj to, pol pa povej kako napako javi ko crkne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če javi napako v mapi %Systemroot%\System32\xxxhive tudi varni niti kakkršenkoli drugi način ne bo pomagal, ker je okvarjen register...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Mislim da se v boot meniju (tipka F8 takoj pred nalaganjem Windows, kjer tudi Safe Mode izbereš) tudi opcija "Do not restart on error", probaj to, pol pa povej kako napako javi ko crkne.
Točno ime te opcije je:
Disable automatic restart on system failure.

Pod "Debugging mode" in nad "Start Windows Normally".