Moč GPS-a in pametni mobilnik

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mogoče kdo ve ali je primerjal različne mobilnike in moč signala GPS?

Recimo, da bi želel imeti Smartphone, preferiram Android OS, zanima pa me, kateri najbolje drži GPS signal. Danes je namreč Endomondo med tekom izpustil del poti, ki je bila po gozdi (pa vendar ne zelo goste krošnje) in menim, da bi na kakem drugem mobilniku znal signal obstati.

V uporabi je bil HTC Tattoo, bomo pa probali še BB 9700, Samsung Ace, iPhone in Samsung i5800, da malo vidimo.

Vseeno pa bi bilo super, če kdo že ve, kateri imajo ''boljši/vzdržljivejši'' čip?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, saj vem. Zaenkrat je plan na istem holderju po isti poti.

Več ideje trenutno nimam.

Oziroma, vprašano drugače. Mogoče komu lovi po poti na šmarno goro celo pot?

Sicer je bilo sedaj drugje (Koseze), ampak je bilo po moje še manj krošenj nad njim ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ja, saj vem. Zaenkrat je plan na istem holderju po isti poti.

Več ideje trenutno nimam.

Oziroma, vprašano drugače. Mogoče komu lovi po poti na šmarno goro celo pot?

Sicer je bilo sedaj drugje (Koseze), ampak je bilo po moje še manj krošenj nad njim ...

Najboljsi sprejemnik kar sem jih preizkusil je v Htc HD2. Prvi Desire dela zelo dobro. Desire HD ima tezave z
nastavitvami, resitev je nekje na netu in deluje, ce nimas aparata s slabo serijo antene za gps. 9700 ponavadi
deluje brez tezav, mi je pa v soboto izjemoma iskal signal do pol smarne gore. iPhone je zakon... prevozil 1500
km julija brez tezav, je navigiral tudi v ozkih ulicah in po konkretnih gozdovih.
izogibaj se debelih gumijastih ovitkov, kateri precej pokvarijo sprejem. Po tem, ko sem si na youtubu ogledal
ucinek teh ovitkov sem danes preizkusil DHD. Brez Puro ovitka deluje brez tezav gps in wifi, z ovitkom gps za dve
trtjine slabse, wifi pa pol slabse. sedaj mi je jasno, zakaj je poraba baterije tako visoka.

lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Malenkost. Medtem sem ugotovil, da iOS nima programa, ki bi znal
prikazati satelite v dosegu ter njihovo kvaliteto oziroma moc signala.

lp