Mobitel UMTS signal Planina?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Presneto, kera Planina...pri Ajdovščini, pri Kostelju, Postojni, Velka Planina, naselje v Kranju???
tongue-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Šment... pa smo res hribouci
wink-1.gif
. Planin kolker češ.

Planina, mestece med Logatcem in Postojno.

Lp,
Mpix

U, tja se pa jaz priselim čez par let.
cheer.gif
Pakul, dej hit povej a je HSDPA al ne!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
res, nisem vedel.

Vglavnem na tej Planini je tako tako, odvisno kje si, nekaj je kar pokritega z HSDPA, ravno vse pa ne ker je majčkeno hribovito. Tako da odvisno od lokacije.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
res, nisem vedel.

Vglavnem na tej Planini je tako tako, odvisno kje si, nekaj je kar pokritega z HSDPA, ravno vse pa ne ker je majčkeno hribovito. Tako da odvisno od lokacije.

E, zanima me zgornji del naselja nad pošto, pred kamnolomom.

Znanec išče mobilno rešitev interneta, lahko bi bil sicer tudi Simobil, vendar...
17758-icon_confused.gif

Najboljše, da mu posodim za kak dan svoj paket, pa naj testira
nahrung002.gif

lp,
Mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ali pa si ga naj sposodi pri Mobitelu ali Simobilu. Povsod je to možno. Bo najbolj ziher preveriti delovanje v praksi. Simulacije pokritosti ne morejo biti povsem točne. še sploh je vprašljivo indoor delovanje ker je težko simulirati tvoj specifičen primer - konfiguracijo prostorov, material in debelino zidov, tvojo lokacijo, kjer boš na internetu ipd. Če je signal šibak lahko ti dejavniki mimogrede povzročijo nedelovanje.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Imaš popolnoma prav. Edino... za izposojo Novatel-ovega USB je treba precej čakat.
Sicer bi lahko testiral tudi z drugim modemom.

lp,
Mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Preizkusi kaj drugega, ni velikih razlik med modemi glede občutljivosti sprejemnega dela. Jaz bi na tvojem mestu preizkusil pred nakupom. Obvezno.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Vseeno najlažje, da mu posodiš svoj paket, če si že pripravljen mu naredit uslugo.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Odkar mi mobilni internet deluje, se težko ločim od njega...
redface-1.gif

Bo kar drugi modem probaval, lahko cel teden... me zanima, kakšni bodo
rezultati. Sicer bi lahko preizkusil tudi Simobil. Zadnje čase je stalno obvestilo
na njihovih straneh o težavah s podatkovnim prenosom. Upam, da je to zaradi
nadgrajevanja sistema
sprasujem se.gif

lp,
Mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hmm. Težave so lahko dveh vrst - prenos podatkov sploh ne dela ali pa dela absolutno prepočasi. To ni normalno delovanje in je daleč od možnih hitrosti, če bi omrežje imeli porihtano, kot se spodobi. Trenutno T2 in Mobitel v vseh pogledih šišata Simobilov podatkovni prenos. Prvi pri ceni, drugi pri zanesljivosti, pokritosti ter hitrosti.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Tako je, mobilni internet ni ravno Simobilova močna točka. T2 bi lahko svojim naročnikom mobilne tel. brezplačno odturil femtocelice, če bi že ravno želeli, da ljudje začnejo uporabljati zadevo vsaj doma.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A misliš, da femtocelice stanejo 4,99 EUR po komadu? Se ne splača. Delile se bodo kvečjemu večjim uporabnikom, podjetjem.
Operater ima izbiro. Ali postaviti bazno postajo za kakšnih 50.000 EUR, ta pa pokrije par tisoč potencialnih uporabnikov. Ali pa nabasati tri šleperje femtocelic, zanje zapraviti desetkrat več in jih nameščati po domovih ljudi, plačevati monetrje, support team, paziti na radijske motnje itd.

Femtocelice bodo cool le tedaj, ko bodo imele cenovni benefit za uporabnika, recimo zastonj klice v okviru iste femtocelice, cenejše klice, kadar so ti opravljeni preko femtocelice (prihrani se polovica "radijske" poti signala itd. Do tam pa je še dolga pot. Vsaj nekaj let. Ne toliko zaradi tehnologije kot zaradi razvoja komercialnih modelov.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
res, nisem vedel.

E, zanima me zgornji del naselja nad pošto, pred kamnolomom.

Znanec išče mobilno rešitev interneta, lahko bi bil sicer tudi Simobil, vendar...
17758-icon_confused.gif

Najboljše, da mu posodim za kak dan svoj paket, pa naj testira
nahrung002.gif

lp,
Mpix

Na opisanem delu Planine je signala Simobila (predvsem v hisah) ZELO malo.... tudi mobitel ne blesti prevec

Kako je z netom pa ne vem