Mobitel s 3 tipkami..?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Se kdo spomni modela mobitela, ki je imel samo 3 tipke, brez tipkovnice in ekrana?
Mislim, da so ga oglaševali kot primernega za starejše..

Hvala!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Hvala, tega sem imel v mislih, kot telefon za tamalga, ki gre jeseni v šolo..
Ampak cena...
frown-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, res je drag, tudi jaz sem se začudil. Mogoče se ga da kje dobiti ceneje? Lahko pa tudi eno Nokio 106 ali kaj podobnega, ki je poceni. In verjetno ima funkcijo, da se nastavi, da če tišči eno številko, recimo 2, da pokliče avtomatsko.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Hvala, tega sem imel v mislih, kot telefon za tamalga, ki gre jeseni v šolo..
Ampak cena...
frown-1.gif

Mali ti bo jebal m*****. Vsaj predplačniški od Tuša za 20€.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ja ampak res, če ga bo slučajno kakšen sošolec videl s tem čudom si ga bodo privoščili.
Drugače tudi jaz grozim s tem telefonom hčerki da ji ga bom nabavil, če ga bo kaj srala med poukom s prižganim telefonom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Do šole mojemu manjka še eno leto, sem pa prepričan da bo takrat obvladal telefon bolj kot jaz. In to ”pametnega” ne nekega starega s čb dvovrstičnim ekranom.

Bolj se sprašujem, če ga bo rabil in zakaj že v prvem razredu. Če bo kaj nujnega bodo itak v šoli imeli moj gsm pa naj iz šole kličejo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
S tem Vitaphonom je samo sranje. Še sprogramirati ga ne moreš sam, temveč moraš številke sporočiti nekam v Sežano, da ti ga potem remote sprogramirajo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
naš je zdaj v prvem, ni šans da ma telefon. tam v tretjem ga dobi, ko bo začel sam domov hodit.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Ne vem sicer, kako je danes to urejeno, ampak ko sem jaz bil v osnovni šoli 15 let nazaj, je bilo za nas vozače kar nujno, da si imel telefon. Varstva ni bilo, šolski kombi je prišel, kot se mu je sprdnilo, tudi po 30 minut zamude. In potem nisi vedel kdo je pozen, ti ali kombi. Do doma pa slabih 10km.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Ne vem sicer, kako je danes to urejeno, ampak ko sem jaz bil v osnovni šoli 15 let nazaj, je bilo za nas vozače kar nujno, da si imel telefon. Varstva ni bilo, šolski kombi je prišel, kot se mu je sprdnilo, tudi po 30 minut zamude. In potem nisi vedel kdo je pozen, ti ali kombi. Do doma pa slabih 10km.

Aha, 15 let nazaj si imel v OŠ mobitel...
confused-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Uporabnik Grim pravi:

Aha, 15 let nazaj si imel v OŠ mobitel...
confused-1.gif

Zakaj pa ne? Mobireglja je postala cenovno dostopna mnozicam ravno pred nekje 15 ali 16 leti
smile-1.gif

skitched-20140401-100923.jpg
skitched-20140401-101120.jpg

Malo zgodovine
smile-1.gif

skitched-20140401-101616.jpg

MobiSux-20140401-101941.jpg

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Eno leto si falil s svojo sliko člankov
cool-1.gif

Ok, se strinjam da se je ravno 15 let nazaj začela prodaja mobi paketov, samo glih vsak mulc v OŠ ga pa še ni imel...sicer, pa vsakemu svoje, če mu ga je fotr kupil, je mel pa super fotra....

nahrung002.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
...pa ZELO zanič šolo, da je pustila otroke brez varstva in imela prevoznika, ki je zamujal po pol ure. Poleg tega pa če je imel do doma 10km je živel na zelo odmaknjenem kraju, kjer 15 let nazaj GSM signala ni bilo.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Ne, nisem ga imel, ker jih ni bilo oz. so bili predragi. Bi pa bilo super, če bi ga imel, ker smo bili vozači prepuščeni sami sebi in če si zamudil prevoz ti ni preostalo drugega kot pešhonda 10km do doma. No, jaz sem imel stare starše 5 min od šole tako da sem lahko šel do njih.

EDIT: Da dopišem par stvari, da ne boste toliko ugibali :D (čeprav je malenkost off topic ker je govora o mobitelih)
Ja, za nas vozače je bilo en k* poskrbljeno na naši OŠ. Prva štiri leta prevoza sploh ni bilo organiziranega in sem se vozil s busom druge osnovne šole (v kraju sta dve). Šele v 5. razredu je moja OŠ organizirala prevoz. Takrat sem tudi dobil mobitel, bil je pa mobičuk, ampak tisti rumeni.

Koliko je bil za zamude kriv prevoznik, je težko reči. Verjetno so imeli enega za vse poti in če je na vsaki pridelal 5 minut zamude, mi smo bili pa zadnji pa je bilo 30min zamude. Varstva ni bilo, v zbornici ponavadi ni bilo nobenega. Je bila pa knjižnjica vedno še odprta, pa tudi v tajništvu je verjetno bil kdo, tako da če bi bila nuja bi do telefona lahko prišel, verjetno...

Danes imajo stvari organizirane kot je treba. Varstvo pred in po pouku za vozače (do avtobusa, tako da če bus zamuja, je učitelj(ica) z njimi, itd.).

Kar sem hotel povedati je, da včasih ni samo fajn, da ima že osnovnošolec mobitel, ampak je lahko nuja. Ker nekateri takoj začnejo pametnjevati, kako ga osnovnošolec ne potrebuje. Ajfona res ne, da pa lahko pokliče dam je pa tut kul. Ne živijo vsi 5min peš od šole ali pa dve postaji s trolo stran.

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Starši so dan danes preveč zaščitniški do svojih otrok, pa še vzgajati jih ne znajo in so vsi povprek razvajeni pezdeti. Seveda izjeme potrjujejo pravilo.
V šoli se ne znajo obnašati, v javnosti tudi ne, prav tako doma ne.
Jaz v osnovni šoli nisem imel mobitela in sem čisto lepo shajal, šele v srednji sem ga dobil. Pa še to se je uporabljal za snake igrico in preganjanje dolgčasa.
Koliko krat pa otrok zamuja, da je treba delat paniko? Če prevečkrat, potem mora nekaj biti narobe pri vzgoji. Če je v šoli kaj narobe, te pa že v službo pokličejo. Otrok nima kaj klicati iz šole, da mu je slabo,...za to poskribijo v šoli.

Skratka otrokom se daje preveč komoditet. In jaz tukaj nuje sploh ne vidim.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mi pa mobitelov niti v ZF filmih nismo videli, od postaje avtobusa smo pešačili še en km po regionalni cesti, in to tudi v prvem razredu, brez staršev.
Res, le kako smo preživeli?
confused-1.gif