Mobitel: Preusmeritve

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Na koncu mesca mi ponavadi pri mojem paketu ostane nekaj neporabljenih minut.. Pa nekaj razmisljam:

Preusmeritev pri mobitelu poteka tako?:

a) Kaksnega mesecnega stroska ni, stane edino le cena pogovora. Se pravi (po kmecko) nekdo me klice na primarno cifro, ker je vkljucena preusmeritev (telefon je ugasnjen) forwardira na sekundarno cifro. Placam pa pogovor "od primarne do sekundarne" cifre. Se pravi, isti smorn, kot da bi nekoga klical. Je tako?

b) se SMS, MMS tudi preusmerijo? Jih se 1x placam, tako kot pogovore?

Se pravi, ce mi na mesec ostane nekaj minut zakupljenih minut si lahko omislim eno 8850 za sem pa tja pederisanje in na ajfonu naredim preusmeritev na njo?
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Na koncu mesca mi ponavadi pri mojem paketu ostane nekaj neporabljenih minut.. Pa nekaj razmisljam:

Preusmeritev pri mobitelu poteka tako?:

a) Kaksnega mesecnega stroska ni, stane edino le cena pogovora. Se pravi (po kmecko) nekdo me klice na primarno cifro, ker je vkljucena preusmeritev (telefon je ugasnjen) forwardira na sekundarno cifro. Placam pa pogovor "od primarne do sekundarne" cifre. Se pravi, isti smorn, kot da bi nekoga klical. Je tako?

Tako je ... ti placas samo premusmerjeni del klica... se pravi enako, kot ce bi klical iz iPhone-a na drug telefon ...

Citat:
b) se SMS, MMS tudi preusmerijo? Jih se 1x placam, tako kot pogovore?

Ne... samo klice lahko preusmeris... Za Symbian je na voljo ena aplikacija (ki pa nevem, kako se imenuje, sem jo pa imel enkrat namesceno) ... s katero lahko preusmeris SMSe.. za MMS pa ne vem ...Za iPhone kaj takega se nisem zasledil ...

Citat:
Se pravi, ce mi na mesec ostane nekaj minut zakupljenih minut si lahko omislim eno 8850 za sem pa tja pederisanje in na ajfonu naredim preusmeritev na njo?
smile-1.gif

Da
smile-1.gif
...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jah sej veš, kdor te nujno rabi, te bo poklical :p

Saj boš tako in tako imel oba pri sebi, pa boš na enem gledal SMS-e, na drugem se boš pa javljal. Še večje pederisanje se boš lahko šel
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je res..

Ma ne bom nosil oba s seboj.. ravno zato se mi gre, da malo 8850 kam stlacim pa letim, kakor pa ta velika jajca
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ah ni, saj ta srot applov ima dober TS
smile-1.gif

A jebiga.. pa ne bomo pederisal, bomo pa po svic smrdel okol
hysterical-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mislim, da ti želiš preusmeritev v primeru nedosegljivosti, kaj? Saj vsi vemo, kakšni problemi so s 4ko
wink-1.gif

Hehe, šala, da mi ne bo kdo razlagal, naj prvo probam
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, če sem že v tujini (torej na drugem omrežju), a še vedno lahko "krmilim" preusmeritve?
Torej grem v državo X, drugi dan ugotovim, da se mi bolj splača kupit lokalni SIM, kupim, uredim preusmeritev (brezpogojno).

(pa kak je že razlika med brezpogojnim in drugumi? Pri prvem plača klic iz Slovenije na novo številko, pri drugih pa več?)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se mi zdi, da je bilo enkrat govora, da ne placas mednarodnega klica le, ce brezpogojno preusmeritev naredis takrat, ko si se v domacem omrezju ... cim se enrkat prijavis v tujem omrezju in potem sele naredis brezpogojno preusmeritev, placas po mednarodni tarifi ... Tako imam v spominu, da je nekdo nekoc napisal...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
CFU, torej brezpogojno preusmeritev vseh klicev se lahko dela tudi v tujih omrežjih in se bo izvajala v domačem omrežju.

Ostale, kot je tista ob nedosegljivosti, zasedenosti in podobno, se pa izvajajo v omrežju, v katerem si trenutno, oz. si bil na zadnje prijavljen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ostale, kot je tista ob nedosegljivosti, zasedenosti in podobno, se pa izvajajo v omrežju, v katerem si trenutno, oz. si bil na zadnje prijavljen.
In to pomeni?

Jaz plačam originalni dohodni klic, pa še klic z moje številke (v/iz tujine) na drugo številko?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz plačam originalni dohodni klic, pa še klic z moje številke (v/iz tujine) na drugo številko?
Če je Call Forwarding - Unconditional (CFU), potem tvoj domači operater vnaprej ve, kam hočeš imeti preusmerjen klic - in ga na tisto telefonsko številko tudi preusmeri. Preusmerjeni klic plačaš kot klic iz domačega omrežja.

Če pa imaš preusmeritev ob nedosegljivosti; če si zaseden ali pritisneš tipko zasedeno; ali če se ne oglasiš v X sekundah - za to mora slovenski operater predati klic v upravljanje operaterju, v omrežju katerega si (bil nazadnje) prijavljen. Če imaš narejeno pogojno preusmeritev naprej in so ti pogoji izpolnjeni, operater, v omrežje katerega si (bil nazadnje) prijavljen izvede klic naprej na številko, določeno v preusmeritvi. Vse skupaj se sliši programersko, ampak tako je to narejeno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Daj prevedi to v slovenščino.
wink-1.gif

Torej, če imam paket pri SiMobilu, nahajam se v Avstriji (no ja, telefon z omenjeno SIM), in sem naredil pogojno preusmeritev na kartico Madžarskega Vodafona, ki se nahaja v Romuniji.
Kaj in katere postavke s katerih cenikov plačam, v primeru da me kliče mama in se naredi preusmeritev?