Mobitel instant paket + windows 7

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Pozdravljeni,

kolko berem po forumih v win7 ne deluje od mobitela MOBILINK ker ni zdruzljiv z win7, zato je potrebno uredit povezavo tako kot smo imeli vcasih na 56k modemih.

Naredim tako kot je v navodilih,

klicna stevilka je *99#,
uporabnisko ime je mobitel,
geslo pa internet.

Sem se kje zmotil? Ko pa vklopim povezavo, pa mi javi da se modem ne odziva (error 692: There was a hardware problem failure in the modem (or other connection device).

Ma kdo idejo kaj naj spremenim?

Evo se navodila:
http://www.novatelwireless.com/files/UMTS%20-%20Creating%20Vista%20DUN%20Connection.pdf

Navodila so za windows vista, ampak enako deluje. Driver se mi normalno nalozi, prosim za pomoc.

LP

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Podoben problem, samo ključek Hyundai.

Povezava preko programa ne gre. Potem sem naredil dial-up povezavo, dela pa tako, da moraš najprej zalaufat program, da prepozna ključek, potem pa pokličeš preko dial-upa povezave.

Lp,

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Jaz zalaufam program, ko avtomatsko zacne snemat, nato pa naredi roolback komplet vse file ki so se posneli in se prikazejo driverji od kljuceka ampak zadeva se vseeno ne deluje.

Isto je kot ce bi naredil izvrzi ko ti kaze pogon (kot npr. cdrom).

Se kaksna ideja?

Ker ko hocem naredit diagnostiko v device managerju (pa noter pod modem/diagnostika), napise da se modem ne odziva. Kljucek pod XP-ji deluje BP.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
mislim da je problem v driverjih dečki, probajte s vodafone programom, itak dela za vse, če se pravilno vpiše nastavitve.

verzija, ki je kompatibilna z win7 je sledeča:

Vodafone Mobile Connect 9.4.3.16284

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
mislim da je problem v driverjih dečki, probajte s vodafone programom, itak dela za vse, če se pravilno vpiše nastavitve.

verzija, ki je kompatibilna z win7 je sledeča:

Vodafone Mobile Connect 9.4.3.16284

Hvala za info.

Prosim ce se mi lahko poves kako se naredi nova povezava v tem programu?

Hvala, LP
Denis

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
ne bi vedel, ker imam simobil, ampak vem da dela na druga omrežja tudi, ročno se mora vpisati APN in ostale nastavitve.

večji point tega programa je, da pravilno namesti modem, kajti vsebuje gonilnike, ki so primerni za win7

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Ja saj fora je v tem da mi ponudi vse za odklep sim kartice ter ostale moznosti, nikjer pa ne najdem da bi lahko rocno kar koli vpisoval.

Napise enostavno sim kartica ni pravilna.

Se slucajno kdo ve kako se rocno pri vodafone vpise?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.101
3.606
113
41
Lj
In pol pravijo da je Windows 7 oh in sploh. Pa še zmer pol stvari ne dela. To je za igračkanje, kej več pa ne zaenkrat, dokelr ne bo resnega supporta.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Vse lahko za nekoga pomeni le Windows in internet.
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
In pol pravijo da je Windows 7 oh in sploh. Pa še zmer pol stvari ne dela. To je za igračkanje, kej več pa ne zaenkrat, dokelr ne bo resnega supporta.

Ce bi se proizvajalec potrudil in supportal zadevo pravi cas, glede na to da je bla Windows 7 beta in RC public, nevem zakaj se bi pljuvalo po MS ...

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Skoda se mi zdi da bi ponovno menjaval kljucek, ze lansko leto sem ga menjal. Se vedno je tezava odprta na win7, na visti dela BP.

Any idea?

LP
Denis

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne, saj nisem mislil, da menjaj. Svetujem le tistim, ki bodo mobilni internet še nabavili, da resno razmislijo o MiFi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
Zakaj pa bi bil mifi tako dobra ideja? a ni potem kak ruter z vgrajenim umts modemom boljša?

drugače je pa ponavadi mobilni internet ravno zato, da ga imaš tam, kjer navadnega interneta ni...na vlaku, na cesti, v naravi...

Denis, problem je v modemu in ne mobitelu..imaš hardware, kateri nima gonilnikov za win7...probaj kak drug modem.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
MiFi je majhen kot škatla cigaret. UMTS ruter mora biti priklopljen na napetost.
MiFi ima vgrajeno baterijo in med delovanjem sploh ne rabi biti priklopljen na prenosnik ali napajanje. Lahko je, ni pa nujno. Da se ga recimo v torbo, v bistvu kamor koli saj ima preko WiFi konkreten doseg. Z njim se da recimo preko ene naročnine za 29 EUR na internet spraviti celo pisarno uporabnikov (do 5 hkratnih). Običajno bi za to rabil 5 USB modemov in 5x29 EUR naročnine mesečno...

S prenosnikom se miFi povezuje preko WiFi, lahko pa tudi preko USB saj so na voljo driverji, ki jih rabiš v tem primeru. Preko WiFi odpadejo težave z driverji. Dela z vsakim PC ali katero koli drugoi napravo z WiFi vmesnikom, dovolj je, da se prijavi na MiFi hotspot.
Če je slab signal se MiFi da k oknu ipd, pokriva pa z WiFi itak celo hišo. Torej je lahko uporaben doma kot access point ali prenosno, da ga imaš pri sebi.
Vgrajen ima miniSD slot kot network disk.

Skratka, boljši je kot USB modem. Tega moraš vsakič tiščati v računalnik, imeti driverje, paziti da ga ne zlomiš ali pa prenašati kabel z donglom. Tukaj tega ni, MiFi lahko imaš na mizi, v žepu, torbi, kjer koli. Uporaben je tudi kot backup povezava doma. Pade kabel, no problem, se prijaviš na MiFi hotspot in delaš naprej.

Skratka, je nekakšen mobilni UMTS ruter z vgrajenim WiFi vmesnikom v velikosti škatlice cigaret z vgrajeno baterijo. Dela svinjsko hitro. Sredi LJ sem z njim presegel 5 MB v downloadu in se približal 2 MB v uploadu. V Mobitelovem omrežju, se razume.

Mislim da ima vgrajen tudi GPS sprejemnik, čeprav ne vem, kako bi si z njim pomagal.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
hm..kako dolgo pa drži baterija, če gledam da moj dlančnik hitro požere, če uporabljam wifi..par ur?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Toliko kot baterija v mobilcu, če ga uporabljaš kot modem. Nekje tri ure intenzivne uporabe. Ko se sprazni pa ga preko priloženega USB kabla vštekaš v prenosnik in se tako polni, obenem pa si lahko tudi povezan na internet. Meni je to najbolj cool opcija ker modem ne žre prenosnikove baterije in zmanjšuje njegove avtonomije kar se pri klasičnih USB modemih kar dobro pozna. Računaj na to, da ima povprečen prenosnik akumulator kapacitete 6 ali 7 Ah. baterija v MiFi pa 1,53 Ah. namesto da zmanjšaš avtonomijo prenosnika za vsaj 20% ostane nespremenjena, kuriš pa baterijo v MiFiju. Če je sila pa ga potem še vklopiš s kablom v prenosnik. V vsakem primeru imaš boljšo avtonomijo kot pri klasičnem USB modemu.

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Hud tale MiFi!!! Dajte to na Mobitelu začnite prodajat.

Kje in za koliko si ga pa ti kupil? V Sloveniji očitno tega (še) nihče ne prodaja.