Mobilni internet

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
delam eno razskavo in me nekaj zanima v povezavi z vašimi mobilnimi telefoni.
Uporabljate kaj mobilni internet in predvsem za kaj?
Če bi imeli možnost preko mobilnega telefona dostopati do socialnih mrež narejenih posebno za mobilne uporabnike bi jih?

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Da uporabljam mobilni internet. Ker sem večino časa v avstriji sem si omislo njihovo varjanto "mobi" interneta. Uporabljam ponudnika A1 1G pa je 15€.
Uporabljam ga predvsem za komunikacijo domov, tak program pa bi bil zelo uporaben.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Focus. Plačuješ veliko. Pri Simobilu dobiš za 19 EUR neomejen internet, pri Mobitelu pa podobno za 29 EUR, le da dela še hitreje in ima boljšo pokritost s signalom ter dostop do hotspotov NeoWLAN.

Vaginko, spletna družbena omrežja so fina stvar, na nekaterrih telefonih je dostop celo nekako uporaben. Jaz recimo dostopam do Facebooka preko mobilca (še najboljše deluje na iPhoneu).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
delam eno razskavo in me nekaj zanima v povezavi z vašimi mobilnimi telefoni.
Uporabljate kaj mobilni internet in predvsem za kaj?
Če bi imeli možnost preko mobilnega telefona dostopati do socialnih mrež narejenih posebno za mobilne uporabnike bi jih?
Uporabljam za hitri pregled interneta, če nimam na voljo računalnika, uporaba maila in občasna uporaba za internet na prenosniku(recimo sedaj, ko je crknil SIOL na dolenjskem
evil.gif
) Imam 1GB v Dzabest paketu, pred tem pa sem imel zakupljenih 100MB.
Za socjalne mreže mi dol visi
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik LukaModric pravi:
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Uporabljam Simobilov mobilni interent, ki je trenutno neuporaben, ker ne dela
evil.gif
Je povezano s Siol izpadom na mednarodnih linijah
smirk-1.gif
Ne toliko mednarodne. Danes zjutraj so presekali povezavo Lj-Nm. Če je pa še kaj drugega padlo dol, je pa to le SIOL bonus
evil.gif

Sicer pa, a so sploh dali kakšno obvestilo za javnost?

Nazadnje urejeno:

LukaModric

Zelenc'
9. jan 2008
15
0
1
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik LukaModric pravi:
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Uporabljam Simobilov mobilni interent, ki je trenutno neuporaben, ker ne dela
evil.gif
Je povezano s Siol izpadom na mednarodnih linijah
smirk-1.gif
Ne toliko mednarodne. Danes zjutraj so presekali povezavo Lj-Nm. Če je pa še kaj drugega padlo dol, je pa to le SIOL bonus
evil.gif

Sicer pa, a so sploh dali kakšno obvestilo za javnost?

Pomembno obvestilo: Obveščamo vas, da zaradi tehničnih težav prihaja do motenj pri GPRS prometu in uporabi vseh storitev portala Vodafone live! (Muziq, igre idr.). Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo. Si.mobil

http://www.simobil.si/sl/index.cp2?cid=C3C49E3E-E731-EEF4-62B8-4BF7AB8F2587&linkid=index

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Mobilnika uporabljam čimmanj se da, predvsem pa samo za pogovore in občasno kakšen SMS.
Kakšne pa so to "socialne mreže"?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, če kje čakam v kakšni vrsti, ali kaj podobnega, da mi je dolgčas grem malo na mail, alter, ipd. Prav mi pride včaih za poiskat kako informacijo, ga pa ne porebim prav dosti - v tem mesecu malo več kot 100MB. Če bi ga uporabljala za razne socialne mreže pa ne vem, ker nisem pri nobeni, samo po moje, če bi bila, bi mogoče tudi.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da sem "terenski delavec" mi pride mobilni internet, tako preko telefona, kot preko prenosnika, še kako prav. moram reči, da sem z določenimi stvarmi zelo zadovoljen (hitrost brskanja, download ...), me pa moti počasnejši upload - če moram kakšen mail poslat mus, s fotkami, cca. 3.5 mb velik, ga pošilja celo večnost ...
tongue-1.gif

za po travnikih skakat pa nisem ravno, ko sem enkrat dobil virus in od takrat ne maram preveč torrentov ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Focus. Plačuješ veliko. Pri Simobilu dobiš za 19 EUR neomejen internet, pri Mobitelu pa podobno za 29 EUR, le da dela še hitreje in ima boljšo pokritost s signalom ter dostop do hotspotov NeoWLAN.

Vaginko, spletna družbena omrežja so fina stvar, na nekaterrih telefonih je dostop celo nekako uporaben. Jaz recimo dostopam do Facebooka preko mobilca (še najboljše deluje na iPhoneu).

On je v Avstriji tam pa te Roaming stane celo premozenje.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam ga velikokrat uporabljam, odkar imam 1gb v dzabestu.
moti me edino pocasnost.. oz je nekako neprimerljivo z 10mbit doma:|

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mobilni internet uporabljam za novice, vreme, pregled športnih rezultatov (vse preko rtvslo), včasih sem gledal tudi kino spored, ampak ga ne objavljajo več (drugje pa ga ne najdem...).

Socialne mreže bi uporabljal samo v primeru da bi imel mobilca s celotno tipkovnico, da bi lahko kaj tudi napisal.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Mobilc 90% uporabljam za internet, 8% za klice in 2% SMS (okvirno seveda). SMS-e so že zdavnaj zamenjali emaili, večina ljudi s katerimi si dopisujem imajo urejen push mail, tako da je tudi instantna zadeva. Facebook niti ne povoham z desktop računalnikom, ker deluje prepočasi, twitter je tudi izključno prek telefona.

@southpark - kino spored maš na Planetu, verjetno tudi na Live!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Vendar tega "unlimited" paketa ne mores koristiti v tujini...
grims-1.gif
... oz. lahko... samo ne gre v zakupljeno "unlimited" kvoto...