Mobilni internet v tujini

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Morda nisem dovolj vztrajal pri iskanju teme z odgovorom na vprašanje, zato se vnaprej opravičujem za morebitno smetenje.
Ker bom nekaj časa v tujini, me zanima tehnično in ekonomsko sprejemljiva varianta za dostopanje do mobilnega interneta. Bivanje bo predvsem v manj urbanih območjih (kampi, obala, hribi). Tam, kjer bo dosegljiv wireless, ne bo problema.
Razmišljam o nakupu (GPRS/UMTS) modema in nakupovanjem SIM kartic operaterjev v državi bivanja.
Sprašujem se/vas, če je možno zadevo izvesti s pomočjo GSM aparata, ki bi podpiral USB povezavo s prenosnikom in kako (kak vodič ali link na obstoječo temo) ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v tej temi imaš navodila kako povežeš med seboj pc in telefon, da boš lahko uporabljal mobilni internet https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/577884/an//page/0/vc/1

če imaš telefon in voljo po menjavi sim kartic glede na operaterja/državo potem ne rabiš dodatnega modema
obstajajo modemi, v katerga daš sim kartico in je potem viden kot wifi hotspot
na enako foro obstajajo tudi programi za telefone http://www.joiku.com/ seveda mora telefon imeti wi-fi
nekateri telefoni (vsaj moj htc desire na androidu) pa že sam vsebuje eno tako funkcijo oz. samo preko kabla. preko wi-fi baje v naslednjem updejtu.

Obvezno pa vse možne povezave priklopit in tesitrat že prej doma, ker bo sigurno pc rabil še kake dodatne driverje z neta.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Fusion, hvala.
Verjetno bom "ponucal" kak rabljen (najraje Windows Mobile) telefon in ga uporabil kot modem. Tudi zato, ker mi zadeva ni tuja in imam bolj ali manj vso potrebno programsko opremo.
Orange ponuja predplačniško kartico (+modem) za 24€ / 30 dni in polno hitrost prenosa do količine 2GB (v 30ih dneh). Če prenos preseže 2GB, hitrost pade na 64Kbps
smile-1.gif
Druga varianta je 3,5€ / dan (250Mb prenosa) pri polni hitrosti oz. 64Kbps ko presežeš 250Mb.

Nazadnje urejeno: