Mobilni internet - podatkovne naprave

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej v tem času, ko sem nazadnje gledal napravice, sta na trg prišle dve novi, a sem s svojim poznavanjem in logiko hitro ugotovil, da ena odpade. tako sta v izboru sedaj ti dve:

Option GlobeSurfer III

Novatel Wireless MiFi 2352

torej, oba imata enak down kot up flow, kar mi je zelo pomembno, UP (HSUPA) imata oba trenutno najmočnejši v ponudbi. vseeno me pa zanima, kaj so tiste glavne razlike, da bi se odločil ali za enega ali za drugega.

pri drugem mi je sicer všeč, da je prenosen, vendar nisem zasledil, da bi imel priklop LAN - ko ga ne bi nosil naokoli, bi namreč preko LAN-a imel nanj priklopljen stacionarni komp, preko Wi-Fi-ja pa prenosnik, čeprav imam možnost obeh imeti na Wi-Fi-ju (stacinarc ima vgrajeno wi-fi kartico).

kaj so tiste glavne prednosti enega in drugega in če bi izbirali med tema dvema - katerega bi izbrali?

hvala za nasvete!
smile-1.gif

lp, Dizzy

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Prvi je router in dela kot router odlično ni pa mobilen. Drugi je hibrid, nima ethernet priklopa, je pa mobilen.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se pravi - oba delata na Mobilni internet, s tem, da en je stacionaren, ima tudi možnost priklopa preko kabla in ni mobilen, drugi pa je mobilen in nima priklopa kabla.

kateri se pa načeloma bolje obnese? mogoče kdo ve?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobil večjega brata (Option GlobeSurfer III) na test, sprava se je vse skupaj malce obotavljalo, zdaj zaenkrat vse funkcionira, kot mora. bom do konca tedna še malce potestiral, malce me edino moti, ker se ne vidi, v katerem načinu je povezan - ali je HSDPA ali samo UMTS - ko pa surfam, se močno pozna, kater način je trenutno. sploh, če sta oba računalnika priklopljena.

fino bi bilo dobiti na test še manjšega "brata", da še tega preizkusim, pa se potem odločim za nakup. zaenkrat, kot rečeno, po začetnih težavicah, zadovoljen.
smile-1.gif

lp, Dizzy