Mobilni internet Avstrija

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Hrvaško ste obdelali, mene pa zanima kaj vzet za Avstrijo. Verjetno bo v uporabl bolj za google earth in sprotno brskanje po straneh z iskenjem destinacij za potovanje naslednji dan (ne morem naredit plana vnaprej, ker si itak potem sproti premislim
cheer.gif
)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz imam tudi eno Yesss kartico za take potrebe... Dobroimetje je veljavno eno leto od zadnje polnitve... paket kupis v Hoferju ali preko eBay-a...

Imam pa tudi eno od Drei.at (Tre, Three), ki jo lahko uporabljas v vecih drzavah, kjer je Drei (Tre, Three) omrezje ... Avstrija, Italija, Velika Britanija, Irska, Svedska, Danska in HongKong ...

Imam 3ReLoad Extreme s tarifo 3LikeHome ... dobroimetje (1GB) je veljavno 12 mesecev od zadnje polnitve ...

http://www.drei.at/portal/de/privat/service/3_like_home/3_Like_Home.html

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tale 1,5GB za 9,98€ mi zveni zelo ok. Sploh če velja dobroimetje res 1 leto, bo uporabno še za naprej. Hoferji so tudi pri roki...

Kako pa je s temi 3ReLoad karticami? Imam še tri že par let stare "navadne", še neaktivirane simke s 5€ dobroimetja. Sem poslal mail, pa mi niti niso vedeli povedat kakšno tarifo in koliko podatkov imam vključenih. Edino to so napisali naj pokličem njihov hotline za več informacij. Če jih kličem, se v nemščini tako ali tako ne bom dosti zmenil
smile-1.gif
. Kako se pa pri njih sploh menjajo tarife? Mogoče mi pa uspe aktivirat 3LikeHome, kar mi bo prišlo v poštev še v S Italiji.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
3ReLoad kartico pozabil doma, v prvem Hoferju za 9,99€ kupil Yesss!Internet paket z 1gb kartico in veljavnostjo dobroimetja eno leto, ter veselo uporabljal. Najprej sem imel nekaj težav, ker na telefonu (Android - cyanogen) nisem imel omogočenega nacionalnega roaminga, toda po enem tednu uporabe sem zelo zadovoljen. Edino malo smo se razvadili z hitrostjo. Po salzburških jezerih je že EDGE luksuz
smile-1.gif

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Yess uporablja omrežje Orange, kateri ima pokritost samo v malo večjih mestih in na avtocestah.
Ostali ponudniki (One, T-mobile, A1) imajo precej boljšo pokritost.

Mimogrede, v avstriji je pre-paid data ponudbe kar nekaj, za vsak žep in okus. Verjetno najboljšo ponudbo in tudi zelo dobro pokritost ima One.

lp

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Ja, res je prvi pohopsal drugega. Ampak zaenkrat imata omrežja še vedno ločena...