Mobilna virtualna resničnost - VR

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Lep pozdrav fantje (in dekleta). V tej točki bom predvideval, da vsi veste, kaj je to virtualna resničnost. V glavnem, s kolegom razvijamo eno aplikacijo za mobile VR. Zaradi tega sva si dala narediti tudi nekaj VR očal za pametne telefone po vzoru Google Cardboarda - malo sva jih priredila in popravila, tako da sedaj delujejo z večjim naborom telefonov. Ker jih imama preveč za lastno uporabo, sva jih pričela tudi prodajati. Če bi kdo želel preizkusiti navidezno resničnost, lahko več informacij najde tukaj: viarbox .

Lepe praznike, Jernej
pozdrav.gif

2219173-Screenshort.jpg

Priponke

• 2219173-Screenshort.jpg
    2219173-Screenshort.jpg
    115,4 KB · Ogledi: 348

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Malo pozni ste.Na eBayu dobiš to že nekaj časa za manj kot 10€ kakšno velikost želiš.

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Smo jih imeli nekaj v pisarni, pa smo se odločili, da si jih raje sami naredimo. Smo vzel mal bolj kvaliteten material, pa dodal še zraven headstraps in ga oblazinili, ker drugače je prava muka met navaden cardboard na glavi - ali te roke bolijo ali pa te karton reže v obraz. Pa še dela z vsemi telefoni od velikosti iPhone5 naprej, medtem ko so bili pri cardbordu določeni problemi pri vsemu kar ni bilo v rangu velikosti nexus 5.

Glede cene je pa tako - itak da kitajcem težko konkuriraš, ampak je treba upoštevat še poštnino pa tudi 3 tedne ti ni treba čakat, da pride v Slovenijo. Smo jo pa znižali, kolikor smo jo lahko (mi pač poskušamo prodat našo odvečno zalogo), ampak dobre leče so kr drage, za razliko od teh plastičnih, ki jih drugače dobiš zraven teh najcenejših modelov.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Podpiram to,da se je končno v Sloveniji našel nekdo,ki bo to tržil naprej.Verjamem,da je kvaliteta boljša od tistih najcenejših preko eBay.
Upam,da vam to uspe tudi dolgoročno.Sem si kupil to zadevo preko eBaya in sem jo tudi jaz moral malo predelat,kot praviš oblazinit nosni del in dodatno namestit trakove za okoli glave,da ni potrebno držat očala z rokami.Če bi za to vašo zadevo izvedel prej bi se verjetno odločil za vas.
Želim vam veliko uspeha pri nadaljnem trženju takih in podobnih zadev.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Ko sem se malo igral z očali, se mi je še najbolj dopadel youtubov video wall.
Mogoče pa ima avtor in prodajalec očal, kakšen musthave seznam
rolleyes-1.gif

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Lep pozdrav!

@Oktopusy - prav identične probleme smo mi imel
smile-1.gif
hvala za lepe želje

@Fusion in ostali - glede na vaše želje, sem pričel pisati en dodatni blog na strani, kjer bom vsakih nekaj dni objavil par top VR appsov - v tem trenutku lahko pogledate, katere top VR demo apps bi priporočal: http://www.viarbox.si/vr-blog (je pa v ENG, ker bom ta content rabil kasneje še za nekaj drugega, upam da ni problem)

Kako se vam zdi? Zelo bom vesel, če mi daste kakšen komentar ali pa konkretne predloge in se bom razpisal
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nisem vedel, da je že toliko app-ov.

Glede očal, pa mi je predrago za nekaj kar bo zanimivo samo prvih 15min:)
Mogoče, če bi bla kaka res huda igrca z res hudo grafiko:)

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Lahko na strani napišete tudi s katerimi telefoni deluje out of box, ker z nekaterimi iz prve ne deluje zaradi drugačne postavitve nfc chipa, (govorim za cardboard) eden od takšnih je tudi htc one m7
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Imajo v sosednji pisarni htc one M7 in jim dela brez problema. Mi tut ne uporabljamo NFCja, ker je bil to pač za Cardboard tool, s katerim so te spravl na njihov app. Ker mi nismo vezani na noben app, ga potem tut ne uporabljamo.

lp

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Lahko potem malo več napišeš po kakšnem principu se premikaš po menijih aplikacij-trigger
sprasujem se.gif

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Več opcij je. Večina apliakacij sedaj uporablja "upravljanje s pogledom", torej ti s svojim targetom pogledaš neko stvar za par sekund in nato se sproži akcija, kot da bi pritisnil gumb. Nekatere starejše aplikacije uporabljajo "magnetni gumb", a zadostuje tudi dotik zaslona, zato je na spodnji strani Viarboxa manjša odprtina, da se lahko enostavno dotakneš ekrana (najbolj ziher verjanta). Nekatere aplikacije pa zahtevajo tudi bluetooth kontroler oz. gamepad.

Ampak večinoma se sedaj uporablja upravljanje s pogledom. Tudi mi to vključujemo v svoje aplikacije in je eden od guidelines za VR development.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ksz
jaz sem za štos nabavil google cardboard in sem ugotovil, da imam eno težavo. namreč moje čelo je na sredini preveč izbočeno, tako da očala stojijo preveč stran od oči. če pritisnem očala na desni strani, potem z desnim očesom vidim ostro sliko, na levo pa ne. če pritisnem na levi strani, je ravno obratno. razmišljal sem že, da bi na sredini v karton zarezal luknjo, s katero bi leče približal očem, samo se še nisem lotil tega. imate vi kako rešitev za to težavo?

trim77

Zelenc'
1. maj 2015
7
0
1
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ksz
jaz sem za štos nabavil google cardboard in sem ugotovil, da imam eno težavo. namreč moje čelo je na sredini preveč izbočeno, tako da očala stojijo preveč stran od oči. če pritisnem očala na desni strani, potem z desnim očesom vidim ostro sliko, na levo pa ne. če pritisnem na levi strani, je ravno obratno. razmišljal sem že, da bi na sredini v karton zarezal luknjo, s katero bi leče približal očem, samo se še nisem lotil tega. imate vi kako rešitev za to težavo?

pomoje bi boš moral žrtvovati karton. ampak se mi zdi pa čudno, ker pri nam ni teh problemov - razdalja med očesom in lečo namreč ne vpliva na fokus, saj je pomembna razdalja med lečo in telefonom. Mogoče najprej preveri, če zaradi pritiskanja dejansko porineš telefon bližje k leči in potem zaradi tega vidiš ostreje.