Mnenje o nakupu poceni telefona ??

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Pozdrav,

kakšna je kaj vaša groba ocena tega telefona :

http://eud.dx.com/product/doog...06#.VjSnPfkve00

Vem da ni neka špica ,a prosim za mnenje glede na ceno. Katera bi naj bila bistvena pomanjkljivost tega telefona ... Uporaba čisto vsakodnevna za telefoniranje , sms,fb,mail.....
Po moje niti ni tako slab. ??
Ker bom nabavil dva kosa ,verjetno za to ceno nič kaj boljšega ne obstaja...

lp

Nazadnje urejeno:

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Za nizko ceno vzami rajsi windows phone.

Hvala za mnenje , a me res zanima ta konkreten telefon in mnenje o njem ??

A frekvence so v redu za Slovenijo ?

2G: GSM 850/900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/1900/2100MHz

lp

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.895
113
Kitajc kot kitajc. Lahko da bo ok, lahko da ne. Na podporo pozabi, na garancijo tudi.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Za isti denar se dobi tudi kej boljšega. Jaz naprimer imam tega:

http://www.aliexpress.com/item..._72_73_61_74_75,searchweb0_0,searchweb201560_9

Ker je bil kupljen v akciji, je bila nabavna cena 67 EUR + 21 EUR ddv s stroški carinjenja. Aliexpress ima 11.11. totalno razprodajo, tko da se bo sigurno našel kakšen prodajalec, ki bo izenačil to ceno ali dal celo nižjo.

Problem pri tem mojem dotičnem telefonu je, da je po upgradu na zadnji firmware nehala delati soft back tipka. S kitajčkom se menim in rešuje zadevo, pravi da je kriv firmware in da bodo poštimali. Denarja še ni dobil od alija, tko da worstcase scenario mu dispute odprem in dobim denar nazaj.

Razen zgoraj omenjenega problema je telefon super, na prvi pogled in otip kot brand phone, kvaliteten. Ima android 5.1 in podpira slovenščino. Preizkušen na telekomovem in simobilovem omrežju, dela bp.

Če razmišljaš o nakupu telefona, potem je fajn vzet takega, ki ima vsaj 2gb roma/16gb rama. Na telefonih je že po defaultu tolk enih stvari naloženih, ki jih ne moreš pobrisat (isto na samsungu npr) in ti zasedejo 6gb. Poleg tega je treba preveriti, če telefon podpira slovenščino ali vsaj angleščino (odvisno kaj rabiš, eni ne morejo brez slovenščine).

Pa seveda, kot so že pred menoj omenili, če bo čez čas s telefonom kaj narobe, pozabi na garancijo. Razen če ga misliš na svoje stroške nazaj na Kitajsko pošiljat. Glede podpore pa odvisno od katere znamke je telefon, eni kitajčki imajo to dobro urejeno, večina ne.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Pozdrav,

Vem da ni neka špica ,a prosim za mnenje glede na ceno. Katera bi naj bila bistvena pomanjkljivost tega telefona ... Uporaba čisto vsakodnevna za telefoniranje , sms,fb,mail.....

lp

Tale telefon ima baterijo - 1800 mha... Jaz tega že zaradi tega nebi kupil.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Avtor, kar naroči ga. Za to ceno je to uredu nakup. Sam imam podobnega kitajca , en drug model, ampak čipovje je isto. Dodaj tisti evro zavarovanja, pa ne boš rabil nobenih VAT in ostalih stroškov plačevati, oziroma ti jih povrnejo.

Kar se tiče garancije in uveljavljanja, pa nima veze. Naši lokalci ti bodo našli sto in en izgovor za vlago, kar meče slabo luč na vse ostale lokalce neupravičeno, ampak žal tako je.

Raje kupim spet kitajca, kot da fašem spet prst v rit na servisu s smejanjem v brk.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.927
2.334
113
za šankom
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Pozdrav,

lp

to pomeni da ga je treba polniti vsak dan.tudi iphona polnim vsak dan pa vemo koliko je dražji od tega kitajčka
uf-1.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Avtor, kar naroči ga. Za to ceno je to uredu nakup. Sam imam podobnega kitajca , en drug model, ampak čipovje je isto. Dodaj tisti evro zavarovanja, pa ne boš rabil nobenih VAT in ostalih stroškov plačevati, oziroma ti jih povrnejo.

Kar se tiče garancije in uveljavljanja, pa nima veze. Naši lokalci ti bodo našli sto in en izgovor za vlago, kar meče slabo luč na vse ostale lokalce neupravičeno, ampak žal tako je.

Raje kupim spet kitajca, kot da fašem spet prst v rit na servisu s smejanjem v brk.

Podobno je tudi moje razmišljanje... Kaj pa lahko dobimpri naših operaterjih za 60 evrov ?? Ja nič..

Pa konkretno za doogee imajo ornk spletno stran ,vse nadgradnje objavljajo...

Pa da se na koncu nebi zgodilo da biprej uspel pri njih uveljavit garancijo kot pri naših.. Ja pa konkretna izbira je eu stock ,pa bi vseeno doplačal še tistih 0,9 evra zavarovanja pa sem čisto brez skrbi. Za 60 evrov nekako mislim da zadeva sploh ni slaba.???

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ja na davek in carino sem se pozabil. S tem pa pride to sploh predrago.

Jaz bi raje pogledal za temi, ki jih je predlagal mikrohard. Ce bo res bolj kot ne samo za klicati, potem cenejsega, ce bi se kaj vec, pa drazjega z dodatkom 16GB micro sd kartice. To je pa potem ze kar resna zadeva.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Pozdrav,

lp

to pomeni da ga je treba polniti vsak dan.tudi iphona polnim vsak dan pa vemo koliko je dražji od tega kitajčka
uf-1.gif

Drži. Samo tale baterija ima kitajskih 1800 mha kar se niti približno ne more primerjati s mha v iphoneu. Tale po pol leta ne bo zdržala niti 12 ur normalne uporabe. Zato bo moj naslednji nakup kitajec s 4000 mha+ baterijo. Trenutno imam kitajca s 2400 mha pa mi komaj zdrži cel dan normalne uporabe.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

Jaz bi raje pogledal za temi, ki jih je predlagal mikrohard. Ce bo res bolj kot ne samo za klicati, potem cenejsega, ce bi se kaj vec, pa drazjega z dodatkom 16GB micro sd kartice. To je pa potem ze kar resna zadeva.

Kakšen davek ,carina ,poštnina ??

Če jaz prav razumem je to končna cena ,63 evrov ??

http://eud.dx.com/product/doog...06#.VjaOKvkve01

Saj to je pošiljanje iz eu ?

Pa nekako so želje po 4.5 zaslonu in ta telefon to ima.

Drugače je pa 5 inchni tudi ugoden :

http://eud.dx.com/product/pres...51#.VjaPTfkve00

lp

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

EU direct ne pomeni da je pošiljka v EU, še vedno se pošlje s Kitajske, v DX FAQ je to z debelim napisano.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

EU direct ne pomeni da je pošiljka v EU, še vedno se pošlje s Kitajske, v DX FAQ je to z debelim napisano.

V čem je pa potem finta eu direct ?

Kolikor vem se ob naročilu preko eu direct ne zaračunava dodatno nič. Pa še ob plačilu 0.9 evra je še dodatno zavrovanje za 100 procentno pokritje morebitnih uvoznih dajatev.

lp

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
eud.dx.com gre prek NL post aviona in pride v do 10 delovnih dneh do tebe. Cena je nekaj višja kot klasični DX, ampak imaš možnost hitrejše dostave ter ob doplačilu zavarovanja povrnitev stroškov plačila DDVja.

Je pa treba preračunati in primerjati oba DX-a, kje se bolj splača naročiti. Klasika s Kitajske je še vedno boljša za manjše vrednosti, pod pogojem da te naši ne opalijo za kakšno administrativno postavko.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Predlagam da si pogledaš mobileshop.eu in alzashop.eu Izkušnje z obema, hitra dostava, vse tako kot mora biti...