Mnenje: Bridgestone ER-300 Ecopia

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hoj...

Zraven avta so prišle zimske gume, sedaj pa je treba na hitro poiskati letne...
Kakšne so izkušnje z omenjeno gumo? Rabim pa profil 195/65R 15 91H.

TNX
cool-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jih imam drugo sezono (razen če ecopia pomeni kaj drugega). Zelo zadovoljen z njimi v mokrem in suhem. So zelo tihe v primerjavi s prejšnjimi.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz imam že drugi komplet, zelo zadovoljen. Samo so klasični model in ne Ecopia.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
...odlična guma, edina slabost v mojem primeru je bila da je začela tako tulit ko je bil profil pri minimumu, da sem prvo mislil da so ležaji fuč, drugače pa 1a (je bila pa takrat že 3 leta stara in 30t prevoženih - sem jih dobil na avtu pri nakupu).

lp

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Torej nimam kaj falit... Sicer je na ADAC testu slabše ocenjena zaradi višje porabe goriva...
crazy1.gif

Sem imel na prejšnjem avtu Nokian H in mi je bila odlična. Sedaj pa tehtam, ali ER300 ali H
sprasujem se.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Čez lastnosti gume nimam pripomb, kot sem napisal je bila pa prva vgradnja in profil že na koncu, ko sem pa v pozni jeseni zimske gor ruknil, sem pa še videl da so bile na notranjjem robu požrte (prejšnji lastnik jih pozimi ni menjal, pa tudi avto je bil malo vožen),-seveda sem takoj optiko naredil - tako da kot kaže sta bila to vzroka za tuljenje (je bilo pa skoraj neznosno za poslušati, sploh pri večji hitrosti, in čisto čisto enako kot da bi ležaji peli).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
podrsaj z dlanjo po pnevmatiki (okej malo se bos umazal poleg) ponavadi v eno stran roka lepo zdrsi, v drugo pa "zagice" blokirrajo. bolj je ŽAGA, bolj so pnevmatike glasne. Najbolj se pozna pri vozilih z izrazito neproporcialno razporejeno maso in pa dolge relacijse voznje, konstantne po AC, gume zjebe do amena.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
A to vsi vozite to Ecopio ali vsi mislite klasično Touranzo (obe ER-300)? Ker prva je ECOpia, torej šrot od gume narejen zato da prišparaš kak deci goriva .. druga je pa "tista" prava!
sprasujem se.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zakaj je Ecopia model šrot od gume? Imaš kakšen link na to temo, teste, ipd,...ker me res zanima.
A kdo najde novo 195/65R15 91H navadno er-300? meni je uspelo najti samo Ecopia model
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Zakaj je Ecopia model šrot od gume? Imaš kakšen link na to temo, teste, ipd,...ker me res zanima.
A kdo najde novo 195/65R15 91H navadno er-300? meni je uspelo najti samo Ecopia model
sprasujem se.gif

Ni šrot, ampak tudi ni navadna Touranza .. povdarek je na EKO. Kar je EKO pa je kompromis! Lahko se motim in so sedaj dali Touranzi še nadimek EKO in je to ista guma, ampak kar gledam na uradni speltni strani gre za dve ločeni seriji (drug profil, druga zmes).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nista najboljši sliki (kot slikanja) ampak mislim da je profil enak

ER300
er3001.jpg

ER300 Ecopia
840401183.jpg

Glede zmesi pa nisem brskal samo najbrž je res drugačna.

Poraba je pri meni enaka, ne glede na to kaj testi pravijo. Teh gum nisem kupil, da bi imel nižjo porabo (pod 5.4 gre Stilo SW res težko
grin1.gif
), ampak ker sem dobil dobro ceno. Pri nas še vedno ne najdem navadnega modela ER300 195/65R15 91H.

Je pa zmagala med eco-friendly tyres
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
A to vsi vozite to Ecopio ali vsi mislite klasično Touranzo (obe ER-300)? Ker prva je ECOpia, torej šrot od gume narejen zato da prišparaš kak deci goriva .. druga je pa "tista" prava!
sprasujem se.gif

Sam ti si sedaj res tolk mimo brcnu, da je joj.
wink-1.gif
)

Nočem biti nesramen, ampak dejte mal preprobat stvari, potem pa brcajte v temo.
tongue-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
sprasujem se.gif

Sam ti si sedaj res tolk mimo brcnu, da je joj.
wink-1.gif
)

Nočem biti nesramen, ampak dejte mal preprobat stvari, potem pa brcajte v temo.
tongue-1.gif

Glej z avtom sem prevozil dva kompleta Turanze, trenutno je ta guma tudi na enem od domačih vozil. Gre za eno boljših gum v svoji kategoriji - torer guma za normalno vožnjo!

Kar pa gledam sedaj teste (prilepljene v tej temi) pa ima ta guma (Ecopia) oprijem na mokrem na ravni Semperita in je v sivem povprečju na lestvici. Očitno torej ne gre za enako gumo ..

Meni je sicer vseeno, vsak kupi tako gumo kot mu paše, ampak osebno nebi nikoli kupoval gume ki ima "eco" predznak, ker pri gumah je od vedno pravilo da so glasnost/obraba/poraba v kontra sorazmerju z oprijemom!
cheer.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Žago na gumi naredi, če je vseskozi na negnani osi. Zato je potrebno na nekaj tisoč km gume prestaviti.