Mnenja oz izbira pnevmatik

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Prosil bi za malo pomoči, namreč odločam se med temi letnimi pnevmatikami pa me zanimajo vaša mnenja, kaj bi vi vzeli;

Falken FK-452 93Y XL
Kumho ECSTA SPT KU31 93Y XL BSW
Vredestein Ultrac Sessanta FSL

Gre se pa za dimenzijo 245 35 19, original pa imam 225 55 16
Hvala za vaša mnenja

Morda le še to.... V kalkulatorjih pnevmatik sem izračunal, če bi dal npr 235 ali 255 širino, da je odstopanja 1 %, kar naj bi bilo še dopustno...je še kaka druga posebnost glede teh razlik?
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Kolega ma Falken 452 (smrekca profil) na Audiju pa so mu po parih mescih začele tok tulit, da je prvo pomislu na ležaj
wink-1.gif

Jz mam Falken 912 pa sm zadovoljen.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne poznam. Samo po proizvajalcu sodeč Vredestein, kar sem vozil njihovih gum nimam pripomb.

Dimenzije - legalno lahko daš samo tisto, kar piše v homologaciji.

V praksi pa imam sam rajši ožje gume in manjšega premera (z višjim profilom). Ampak glede na to, da tlačiš gor 19", boš moje mnenje verjetno ignoriral
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Uf. To pa je preskok dimenzij. Da ti ne pametujem o razlikah v vožnji....
Širina je odvisna tudi od tega kam jo boš tlačil, da ne bo izgledalo smešno.... pa obračalni krog (s tem mislim predvsem na zaščitno plastiko okrog gume...

Kumho sem že imel gor v 19" glede na ceno/kakovost jo lahko samo priporočam. V smeti gredo nekako po cca 25.000 km. Oprijem soliden tako na suhem kot na mokrem. Dokaj tihe. Smrekce ne dam nikoli več.

Jaz grem sedaj na 20" pa bo mogoče spet Kumho.

lp

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kolega ma Falken 452 (smrekca profil) na Audiju pa so mu po parih mescih začele tok tulit, da je prvo pomislu na ležaj
wink-1.gif

Moja mama je imela čisto enako situacijo na A3. Ampak mi smo še ležaj zamenjal (ter seveda s tem nič naredl)
grin1.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ne poznam. Samo po proizvajalcu sodeč Vredestein, kar sem vozil njihovih gum nimam pripomb.

Dimenzije - legalno lahko daš samo tisto, kar piše v homologaciji.

V praksi pa imam sam rajši ožje gume in manjšega premera (z višjim profilom). Ampak glede na to, da tlačiš gor 19", boš moje mnenje verjetno ignoriral
wink-1.gif

Niti ni za ignorirat..sam ožje bi zgledale "čudno"

pozdrav.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Uf. To pa je preskok dimenzij. Da ti ne pametujem o razlikah v vožnji....
Širina je odvisna tudi od tega kam jo boš tlačil, da ne bo izgledalo smešno.... pa obračalni krog (s tem mislim predvsem na zaščitno plastiko okrog gume...

Kumho sem že imel gor v 19" glede na ceno/kakovost jo lahko samo priporočam. V smeti gredo nekako po cca 25.000 km. Oprijem soliden tako na suhem kot na mokrem. Dokaj tihe. Smrekce ne dam nikoli več.

Jaz grem sedaj na 20" pa bo mogoče spet Kumho.

lp

Tudi sam se najbolj ogrevam za Kumho, ker sem z zimskimi zelo zadovoljen. Razlike v vožnji misliš na pozitivno ali negativno?

PS Mi lahko nekdo razloži kako lahko v enem odgovoru citiram več uporabnikov?
Hvala

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Hmm...

Sicer ne vem koliko rezerve ima predpisana nosilnost, ampak ti gledaš 93. Passat Variant ima predpisano nosilnost 94, pa je manjši in lažji od tvoje krave
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Lej moraš se zavedati, da si se do sedaj vozil na "balonih" in posledično je bila vožnja mehka, udobna ter "plavajoča".

Na 19"/35 bo vožnja bolj trda, kamenčke in luknje na cesti boš kar dobro čutil, avto pa se bo vsekakor bolje držal ceste. Seveda moraš vedeti, da bo avto potrebno znižati v nasprotnem primeru bo avto imel izgled traktorja.

Kar se porabe tiče: pri takem preskoku bo + 0.5l/100, pospeški malo manjši (a spet odvisno od konjenice), lahko da boš imel drastičen upad pospeška (upam, da nimaš kakega 100 konjskega). V kolikor ima avto malo več konjičkov in nisi nek nascar voznik ne bo pene.

lp

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
235/35/19 ti ne odgovarja?
Je velio bolj pogosta dimenzija

Tudi to sem gledal..samo pri preračunih pride do 1 % odstopanja..kar pa ne vem je ok ali ne? Je razlika samo v širini ali je še kakšna druga posebnost?

pozdrav.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Daj napiši na kateri avto boš to tlačil.

Vozilo je v profilu
pozdrav.gif

off: Na Gti treffnu sem videl takega z 22 col.

235 klasika, 255 ali več bolj eksotika, širša je bolj se drži a potegne vse ostalo za seboj. Obvezno nižat. Razen, če ne kupiš nalepke allroad. Kupi 245/35-19. Platišča že imaš? Pdatki o platišču so tudi pomembni o velikosti pneumatike (predvidevam da to veš).

Na tvojo mrcino gre brez problema 9j ali 10j tako , da lahko tlačiš gor vse do kakih 295 (zadaj). (spet stvar okusa - izgled: bolj napeta guma ali pač nič)

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Daj napiši na kateri avto boš to tlačil.

Vozilo je v profilu
pozdrav.gif

off: Na Gti treffnu sem videl takega z 22 col.

235 klasika, 255 ali več bolj eksotika, širša je bolj se drži a potegne vse ostalo za seboj. Obvezno nižat. Razen, če ne kupiš nalepke allroad. Kupi 245/35-19. Platišča že imaš? Pdatki o platišču so tudi pomembni o velikosti pneumatike (predvidevam da to veš).

Na tvojo mrcino gre brez problema 9j ali 10j tako , da lahko tlačiš gor vse do kakih 295 (zadaj). (spet stvar okusa - izgled: bolj napeta guma ali pač nič)

Bo kar dovolj 19".
grin1.gif

Nikakor pa se ne morem odločiti, katere pnevmatike naj vržem gor
sprasujem se.gif

pozdrav.gif