mnenja o fuji finepix F300EXR ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
http://www.geekwithlaptop.com/...-tz7-13353_4435

po eni strani visoke ocene za fotoaparat na vseh predstavitvah, potem pa grem brat forume grajajo EXR senzor, ni jim vsec lokacija flesa, kvaliteta slik naj ne bi bila ok, ...

do sedaj sem imel canone, G3, ixus 870, vec kot navdusen. slike perfektne ... ampak ixus je pokojen, G3 pa prevelik in prepocasen (pocasno fokusiranje ob slabi svetlobi)

kaj pa Panasonic Lumix DMC-TZ7?

vsa mnenja dobrodosla ...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Mislim da imaš preveč časa da se s takimi stvarmi ukvarjaš,...za nas amaterje je 12M in 15x optični zoom itaq 3x preveč....
lp, Z

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Canon S95
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ste zapel za te Samsunge ... mogoče se je kaj premaknil, ampak nazadnje ko sem gledal Samsunge, pa ni bilo dolgo nazaj, so vsi po vrsti delali zmazke od fotk ...

Casio, Canon in Panasonic, kar se tiče kompaktov pa zelo dobro delajo ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ste zapel za te Samsunge ... mogoče se je kaj premaknil, ampak nazadnje ko sem gledal Samsunge, pa ni bilo dolgo nazaj, so vsi po vrsti delali zmazke od fotk ...

kaksno pa imas mnenje o fuji compactih? eni zelo hvalijo EXR senzor ...

ali pa recimo da pristanem na panasonic. kateri model compacta priporocas?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
po vsem, kar sem videl, je Canon S95 meni osebno top kompakt. pa ne, ker delam s Canonom, sploh ne, ko mi je kolegica kazala fotke, niti nisem vedel, da so delane s kompaktom, šele potem mi je povedala, da so z S95 narejene.

osebno, so bili Fujiji vedno na dobrem glasu v seriji kompaktov. kolikor sem bral, je EXR senzor zelo zanimiva zadeva, ampak nisem še imel priložnosti videti, kaj dejsansko zmore. tudi nisem našel (vsaj zanesljivih) testov o tem fotiču, le previewe, ampak se mi fotič zdi zelo zanimiv.

kar se tiče ostalih kompaktov - Canon Ixus serija je okej, čeprav so bile prejšnje serije boljše, pravtako Panasonici - pač na račun povečanja megapixlov ...

ne vem, jaz bi na tvojem mestu se usmeril v izbiro med Canoni, Panasonici in Casioti, ki znajo ponuditi veliko za svoj denar, v račun pridejo še Fujiji, vendar kolikor mi je znano, samo ti z EXR serijo senzorjev, ostali so ... tehnično podhranjeni (npr. imajo stabilizacijo slike preko povišanjih ISO-tov oz. podobnih cak, to ni to).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Drago pravi:

Se popolnoma strinjam. Samsunge šimfajo samo tisti, ki jih še niso imeli v rokah.

No sam sem ga imal, pa ga ne bom spet kmal imel v rokah
smile-1.gif

Ima ga svak in lahko ti rečem, da je fotič "krneki".

Verjamem, da so novejši boljši, ampak pri teh zadevah se držim preverjenih igralcev. Trenutno je to Canon S95.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

Zanimivo, moj prvi digitalni fotkič je bil 8 let nazaj samsung z nekimi 3mp in zdaj ko gledam slike za nazaj jih je veselje gledat. Bil je res brutalno počasen, ampak slike so pa res dobre za kompakta. No lani sem kupil casia in lahko rečem samo nikdar več, ker to ni fotoaparat ampak približek detektorja svetlobe. Strinjam se glede canona, da z njim ne moreš falit, panasonic me je pa vsakič znova razočaral in ga ne povoham več. Razen G serije, ki pa tle ne šteje.