Razmišljam da bi začel kupovati kavo v zrnju in jo potem dal mleti za espresso kavo, za moj kavni aparat. V Sparu imajo mlinček za mletje kave in danes sem si ogledal kakšne nastavitve imajo. Lahko si izbereš 9 stopenj mletja, od grobega do finega. Po prebranem, sem videl, da je najbolj fino mletje primerno za turško kavo, nato je espresso, kafetijera itd...
Če kdo melje kavo v Sparu ali v kaki podobni trgovini s kavnimi mlinčki, bi prosil za info.
Tole sem našel na netu:
Turška priprava: za turški način priprave potrebujemo najbolj fino mleto kavo. Struktura naj spominja na moko.
Espresso aparat: za espresso potrebujemo zelo fino mleto kavo, vendar moramo med prsti še čutiti nekaj strukture.
Kafetiera: za kafetiero potrebujemo fino mleto kavo, ki spominja na fino mleto sol. Enako mletje svetujemo tudi za pripravo kave z AeroPressom.
Filter: za pripravo filter kave potrebujemo srednjo grobost kave. Podobno grobo mleti soli. Ti načini se med seboj kar precej razlikujejo in moramo mletje prilagoditi glede na okus in čas ekstrakcije. Vsekakor mora biti mletje za Chemex bolj grobo, kot recimo za filter kavni aparat.
French press: za french press potrebujemo grobo mleto kavo, kjer lahko razločno vidimo koščke kave. Spominja na zemljo za presajanje
Če kdo melje kavo v Sparu ali v kaki podobni trgovini s kavnimi mlinčki, bi prosil za info.
Tole sem našel na netu:
Turška priprava: za turški način priprave potrebujemo najbolj fino mleto kavo. Struktura naj spominja na moko.
Espresso aparat: za espresso potrebujemo zelo fino mleto kavo, vendar moramo med prsti še čutiti nekaj strukture.
Kafetiera: za kafetiero potrebujemo fino mleto kavo, ki spominja na fino mleto sol. Enako mletje svetujemo tudi za pripravo kave z AeroPressom.
Filter: za pripravo filter kave potrebujemo srednjo grobost kave. Podobno grobo mleti soli. Ti načini se med seboj kar precej razlikujejo in moramo mletje prilagoditi glede na okus in čas ekstrakcije. Vsekakor mora biti mletje za Chemex bolj grobo, kot recimo za filter kavni aparat.
French press: za french press potrebujemo grobo mleto kavo, kjer lahko razločno vidimo koščke kave. Spominja na zemljo za presajanje