Mizarski stroj

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Kot že ploščica pove, precej stara zadeva

Skratka elektroniki se je rahlo odpeljalo in dela kakor se ji zazdi. Obstaja vsaj najmanjša možnost, da se nekje najde vezalna shema ? Ker na pamet sem po dveh urah iskanja obupal...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Sem jih kontaktiral, pa žal s proizvajalcem te mašine nimajo nobene zveze. Iščem naprej...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Jst bi zategnil vse vijake ker je lahko kje slab stik in potem čudno dela. Pa releje (levo pod varovalkami) in kontaktorje (desno zgoraj) bi preveril. Če dela samo občasno mogoče bolje kot čakat na napako in iskat kateri kontaktor je zaštekal raje menjaš preventivno vse. Drugega pa glede na elemente nima kaj bit narobe.

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
Treba je premerit kontakte na kontaktorjih d1,d2,c1,c2 ce dajo ohmsko skozi.Kontaktorji so KO-31 to pomeni da imas tri kontakte delovne enega pa mirovnega.Prvo to premeri ce je tu vse vredu.Če je isci dalje naprej na PR releju d3 in d5 isto kontakte ce dajo skozi. tu imas tudi delovne in mirovne kontakte in so narisani na ohišju relejev.Nazadnje se pa poglej casovni rele CRT 60.Je pa verjetnost da zajebava casovni rele ali pa kateri od kontaktorjev neda skozi krmilne napetosti.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Sem iskal kako se sploh temu reče : stroj za mozničenje.

@Utisevalec : to sem najprej naredil
@Titan1 : to je bila druga stvar ki sem jo naredil + preveril vse releje

Sicer je moje mnenje, da je časovni rele napačno nastavljen. Po nekem timeoutu bi moral samo dati impulz, v resnici pa se pulzi ponavljajo. Če si uspel ujeti pravo sekvenco na recimo eno sekundo, je delovalo. Ampak je preveč odvisno od sreče. Star časovni rele je zraven, ampak ne funkcionira, tako da si z njim nisem mogel kaj dosti pomagati.

Kakorkoli : zaključek zgodbe je takšen, da je prišel en star električar (poudarek na star, 80let+), ki ima takšne "starodavne" zadeve v malem prstu. In je nekako sčaral, da zadeve delujejo. Sicer mimo časovnega releja in ne delujejo čisto 100% tako kot bi morale, ampak zadeva je vsaj funkcionalna. Saj bi verjetno tudi sam skapiral celo zadevo, ampak vprašanje koliko ur/dni bi trajalo...

Hvala vseeno vsem za namige.