Mirrorless vs. DSLR

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Se je že kdo kaj spogledoval z brezzrcalniki oz. kompakti z izmenljivimi objektivi? Zadnje čase malce gledam za Fuji (X-E2) in zadeve so za svojo majhnost res hude. Me pa skrbi eno in sicer kako bi se mala zadevica obnesla v bolj profesionalnih vodah. Npr. za event fotografijo.

Majhni Fujifilm aparati so dejansko parkrat lažji, manjši in bolj tihi od DSLRjev. Sicer niso zmogljivi kot 5D MkIII, ampak, mislite, da bi bili dovolj zmogljivi za bolj resno delo? Malce berem reviewe in sample in zadevica se obnese res super.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Za resno delo bi a7 mogl brez problema opravit z vsem. Ampak raj pocaki par dni, ker nej bi zdej zdej predstavi, a7 ii z axis is...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Je že na voljo za nakup. Je pa pri Sonyjih problem, da je objektivov malo in še ti so dragi. Pa tale model Sonyja mi ni všeč, ker je to že skoraj DSLR (po velikosti).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce primerjas z ff dslrjem je kar konkretno manjsi... Ksr se pa objektivov tice se pa strinjam.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
SI lastim x-e2. Kar se tiče same kvalitete fotk, je res na nivoju.

Velik minus pri tem aparatu je fokusiranje premikajočih predmetov. Tukaj pa fotič počepne.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
No, da vas malo updejtam, nabavil sem Fuji X-T1 mrcino. Elektronski okular je res najboljši med najboljšimi, high ISO z zelo malo šuma, lahek in priročen, profesionalen filing v rokah. Dva dneva nazaj so izdali tudi nov FW, ki pa mašino le še izboljšal.

So določeni FW kiksi, ki jih bodo zagotovo odpravili z nadgradnjo. Npr. ni števca narejenih fotografij.

Pa še največji HW kiks: baterija. Če se veliki igraš, precej hitreje počepne kot pri DSLRjih. Ampak imam naročene že nove komplete.
smile-1.gif