minolta c35p utripa prazni toner

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Dobil printer,ob vklopu tri težave in sicer,utripa za prazno rumeno in modro kaseto,pa obvestilo,da je kaseta za odpadni prah polna. Zadnji uporabnik je povedal,da je vstavil polne kasete. Problem je,ker se bojim,da bi z nakupom nove barve samo ugotovil,da je napaka na tiskalniku. Gre za slab kontakt? KAko bi se lotil problema,da bi bil bolj prepričan kaj je narobe?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nekak logično se mi zdi, da bi mogla bit kaseta za odpadni prah prazna in bi pol delal.
A to lahko sprazniš oz daš prazno not?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
kaseto sem uspel spraznit,ugotovil sem kje je kontrolna točka preko katere kontrolira senzor,če je prah v kaseti. Zdaj mi sporoča,da moram zamenjat y m c kaseto,zanimivo k kaseto pa je stolpec skoraj na dnu,pa ne zahteva zamenjave. Pri y in m je stolpec visok več kot tričetrtine,pri m pa do vrha. Ker ima printer mrežni priklop bi se povezal nanj,pa ne vem ip naslova.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
kaseto sem uspel spraznit,ugotovil sem kje je kontrolna točka preko katere kontrolira senzor,če je prah v kaseti. Zdaj mi sporoča,da moram zamenjat y m c kaseto,zanimivo k kaseto pa je stolpec skoraj na dnu,pa ne zahteva zamenjave. Pri y in m je stolpec visok več kot tričetrtine,pri m pa do vrha. Ker ima printer mrežni priklop bi se povezal nanj,pa ne vem ip naslova.

Malo se poigraj z menujem. Gotovo ima možnost izpisa konfiguracije, kjer je tudi IP naslov.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
povezal se preko mreže z printerjem,za barve mi kaže:
c=100
m=63
y=72

utripa napis Imaging Unit Empty

na displeyu tiskalnika pa piše:
I-UNIT END
YMC

Kaj je narobe ?

Nazadnje urejeno:

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Sem skapiral,problem je torej v teh valjih,mimogrede če so vsi štirje valji adijo,je treba priznat,so stroški menjave katastrofalni. Je pa čudno,da mi na tabeli kaže za vse štiri valje 0 %,vem pa da je črni valj bil zamenjan z novim,eventualno da je potreben menjave eden od barvnih valjev. Ugotoviti moram,kaj je narobe,ali so napačno vstavljeni,poizkusil bom vstavljat posamezno valje,itd. Hvala za pomoč,probljem je torej v drum valjih.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Po mojih izkušnjah bo najceneje zamenjati cel printer, saj če boš kupoval nove valje boš kmalu na ceni printerja, za neoriginalne pa ne vem, vem, da so na ČB lasercih velike težave pri neoriginal tonerjih na Minolti zaradi magnetizma in ti z neoriginal en dva tri nafila odpadno posodo .......................... skratka, ko kupujete preverite, pri tistih, ki obnavljajo kartuše, kaj se splača kupiti, da deluje z neoriginalno poceni robo in ja Minolta to sigurno ni.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Strinjam se z odgovorom,menjava treh valjev je previsok strošek. Tudi ne potrebujem vsak dan printer,res pa težko razumem,kako so odpovedali trije valji na enkrat,logično bi bilo,da odpove eden in se vsa stvar ustavi do trenutka zamenjave. Prav tako me zanima če je možno kje v servisnem meniju izklopit posamezni valj s kartušo vred in recimo printat sami s črno barvo? Na spletu sem nekaj bral o čipih za resetiranje teh valjev,da se s tem podaljša doba uporabe itd.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Jasno, naj ti bo, da gre za programirane napake, ki morda sploh ne bi bile težava, če ne bi nekdo printer sprogramiral, da naj bo in kdaj naj se to zgodi. Minolta je ena najhujših za te stvari poleg še hujšega Lexmarka, zato vsaj te printerje odsvetujem vsem.

Meni so se , kot solidne pokazali do sedaj za take namene Samsungi, Canoni , Hp, ji , pač za najrazširjenejše navadno tudi so hack variante tonerjev in vsega, kar gre zraven.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
pozna kdo pasword za vstop v servisni meni ? Sem našel KMBC35P, vendar nisem uspel kakorkoli razjasniti težave.

Nazadnje urejeno:

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Problem bi bilo mogoče rešiti z resetiranjem čipov na valjih. Kolikor sem razumel, bi moral zamenjat na vsakem valju čip. Za starejše modele Minolte se že dobi čip reseter, s katerim lahko resetiraš čip, za c35p pa očitno še ni uspela izdelava le tega. Se morda kdo bolj spozna na te stvari ? Če izhajam iz podatka ,da printer ni imel kakršne koli vidne napaka na tiskanem papirju, bi lahko pomenilo, da ne gre še za pomanjkanje polnilnega praha in bi v tem primeru zamenjava čipa bila rešitev težav. Mogoče bi to resetiranje bilo možno tudi z programskim orodjem, vendar je težko priti do te nadgradnje, oziroma orodja.