Ministrstvo opozarja: sive vrane lahko napadejo

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
RTEmagicC_vrana1.jpg.jpg

Sive vrane v urbanem okolju

Ljubljana, 25. 5. 2012 – V teh dneh se lahko pojavijo težave s sivimi vranami v urbanih naseljih. Zato Ministrstvo za kmetijstvo in okolje želi javnost opozoriti na morebitne nevšečnosti in pravilno ravnanje ob tem.

Do konfliktnih situacij praviloma prihaja v času vzreje in izletavanja mladičev, od sredine maja do sredine junija. Siva vrana svoje mladiče brani. V zelo redkih primerih lahko pride do napadov sivih vran na ljudi, kadar se ti preveč približajo negodnim mladičem. Večinoma gre za simulirane napade z bližnjim preletavanjem, izjemoma lahko pride tudi do fizičnega napada.

V redkih posameznih primerih fizičnega napada ponavadi pride do poškodb po koži glave ali na drugih izpostavljenih delih telesa. Običajno siva vrana z napadom preneha, ko se človek dovolj oddalji od gnezda oz. ptičjega mladiča. Ob prvih znakih agresivnega vedenja posameznih osebkov, naj se takoj čim bolj mirno oddaljijo od takšnega mesta in po potrebi zaščitijo izpostavljene dele telesa.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.490
457
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
samo naj probajo kaj...

...takoj priletijo F-16 iz Aviana in sestrelijo vrane, gnezdo, mladiče in obenem poskrbijo še za kak koleteral demiđ.
Me prav zanima ali gnezdijo tudi na Gregorčičevi?
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
doživel enkrat to, verjemi mi - edina možnost je "run, Forest, run!!" ko se te lotijo, ni prijetno ...
redface-1.gif

Če uspeš zravn še fotkat, vsa čast ti, si bolj zajeban, kot bi si mislil.
smile-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Ni ravno vrana - taki galebi so name pikirali med kolesarjenjem po Islandiji. Zna biti sila nadležno - še dobro, da sem imel čelado.

zgaga.jpg

se opravičujem za malo slabši scan