Mininova.org - Začetek konca?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
No pa smo tam... mininova.org od danes naprej gosti samo torrente prek svojega programa Content distribution. Kar praktično pomeni, da bodo imeli vsebino, ki je zastonj zato, ker je nihče nebi hotel kupiti...

Žalosten dan, saj sem na mininovi vsak dan dobil svoje najljubše serije... Sicer sem tiste, ta "najpomembnejše" večinoma dobil z HD trackerjev, ampak vseeno. Mininova bo tako kot suprnova šla v zgodovino interneta.
roza.gif

http://blog.mininova.org/artic...bution-service/

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Auch... tele novice so vsekakor žalostne. Zmaga kapitala nad svobodo pretoka informacij...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eno preemptivno opozorilo, da ne bo pol joj:
Upoštevajte pravila foruma.

Hvala!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Še kako je mininova obstajala, čeprav sem bil bolj občasni uporabnik. Večino dobima na piratebayu. Če mi tega skenslajo pa ne vem kaj bom
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Že, ampak ko pade eden, se lahko začne vse rušiti kot domine. Poleg tega morajo release-i nekje začeti svojo "pot" po internetu... velikokrat ravno na velikih javnih trackerjih.

Nekako sem vedno mislil, da se Evropa ne bo tako zlahka podredila ameriškim založniškim lobijem. Well, guess I was quite wrong.

Vedno sem bil mnenja, da napihnjene avtorske pravice bolj ubijajo ustvarjalnost in napredek kot pa ju zagotavljajo...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Vedno sem bil mnenja, da napihnjene avtorske pravice bolj ubijajo ustvarjalnost in napredek kot pa ju zagotavljajo...

Se strinjam. Pri tem je predvsem pri nas in v evropi na sploh problem, ker vsebina legalno ni dostopna preko interneta. Jaz sem se že zadvnaj odpovedal optičnim medijem. Kar e mene tiče so preteklost, blue ray predvajalnika ne mislim kupovati. Vsako musko, ki jo dobim na CD takoj ripam v mp3. Par tednov pa že uporabljam za musko skoraj izključno Spotify, ki je čista zmaga
cheer.gif

Dokler bodo zapirali takšne strani bo folk še z večjim veseljem kradel. Naj raje ponudijo alternativo, kot sta spotify in hulu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro napisano!

Tudi sam niti v sanjah ne razmišljam več o prenosljivih medijih ala CD / DVD / BlueRay. Prva stvar, ki sem jo naredil na novem prenosniku je bila - da sem dal DVD ven in noter še en 2,5'' disk.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
glede na trend vedno močnejših linij in vedno večjih diskov, po večih raziskavah res kaže na to da je blue ray zadnji optični medij. in bojda je to tudi razlog, zakaj še kar naprej drži tako ceno, pač začaran krog. cena je visoka ker ni dovolj odjemalcev, odjemalcev ni, ker je cena previsoka. jaz sem ga mislil kupit, ampak ga enostavno ne rabim. jaz vidim prihodnost v home serverjih in oblaku, ne pa polni omari cd,dvd, bdjev
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej se najde še vedno dovolj iskalnikov torrentov (največji je tak google
grin1.gif
). Problem je, ko izgine tracker. No zdaj se trudijo s DHT in podobnimi zadevami, tako da na koncu trackerji niso več potrebni.

So pa sicer zadnje časi anti-pirati, založbe in sami avtorji precej aktivni pri brisanju uploadanih stvari, recimo release novega komada od Umeka - 30. oktobra je bil izdan release, čez 3 dni ga ni bilo več možno nikjer dol potegnit, je vsepovsod pisalo: ilegalna vsebina (rapidshare, megauplaod ipd.). Tu sem prepričan, da je Umek sam ali pa kak njegov sodelavec malo Google zagnal in prijavil vsebino.

Glede medijev: sam si posnamem filme na DVD-je, ker mi je škoda hišni kino menjat samo zato, ker nima USB priklopa. Pa nekaj glasbe si posnamem za v avto (spet brez USB-ja). Ko bom to dvoje novo kupil, bodo optični mediji samo še za arhivo pomembnih stvari.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Sicer pa je prav škoda mininove: še včeraj je bila večina še dosegljiva, danes nič več. Nekako je bila stran dokaj zgledno urejena, lepo po zvrsteh, zadnji uploadi ipd.
Škoda.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pa ne morem verjet. Dejte alternativo!

Nazadnje urejeno: