mini prenosniki - konkretne izkušnje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem imel najprej 8.9'', nato 10,1'' in zdaj 11,6''. Prvi je bil zelo premajhen, pri drugem sem se matral, zdaj 11.6 pa je super.

Če te več zanima sta 2 temi v tem podforumu odprti, pa si preberi, sem opisal tudi svojega Aspire 1410.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
klik
klik
priporočam
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
pa bojo kje kmal začel v te mini prenosnike devat dvi/hdmi/displayport in kak digitalni audio izhod?
Dovolj zmogljivega bi se dal uporabljat kot htcp in tako ne potrebuješ doma dveh naprav.
nimajo vsi "tanki" tv-ji vga priklopa.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
acer 1410 ima vga port, hdmi port in s/pdif izhod. predvajat je sposoben 1080 mkv fajle brez zatikanja.
zmaga.gif
hdmi ima tudi asus 1201N, za ostale pa nevem.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
AcerAspire 1410/1810 ima HDMI in digitalni audio izhod

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
js mam asusa iz mobitelove akcije zdej že kake 4 mesece, pa sem se že čist navadu. Doma ga priklučim na še en monitor pa miš pa tipkovnico. Men je to čist dost, več ne rabim.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz sem nabavil Dell Adamo 13".

Sem imel 7", pa 10", pa potem 11,6", pa 12"1, zdaj sem ugotovil, da je 13,3" optimalno za normalno delo. Seveda mora biti zadeva lahka in tanka.

Je pa res, da ni v cenovnem razredu "netbooka".

LP,
PIC

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.002
113
kod Džej-Zija
Jaz imam pa Samsunga Q210, močnejšo različico, z 12,1 palčnim ekranom. Tipkovnica je odlična, ekran tudi, pa še vse pritikline ima. Tako prenosen je, da ga imam lahko vedno s sabo. Imel sem namen uporabljati še stacionarni računalnik, ampak sem s tem tako zadovoljen, da je to trenutno moj edini računalnik.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
acer 1410 ima vga port, hdmi port in s/pdif izhod. predvajat je sposoben 1080 mkv fajle brez zatikanja.
zmaga.gif
hdmi ima tudi asus 1201N, za ostale pa nevem.

thnx!
to je to;)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Hvala za vsa mnenja, na koncu smo ugotovili (beri prepričali žensko
grin1.gif
), da ni nujne potrebe po mini prenosniku, zato sedaj iščemo nekaj normalnega.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Iz naslova teme je razvidno, da je Mato spraševal po mini prenosniku, nekateri ste pa prišli že do 13''. To ni mini prenosnik, halo!!!
Jaz uporabljam Acera One 8,9'' pa je za osnovne stvari kot je internet ipd čist ok!

Ko smo z sodelavci na poti na Nizozemsko pa ga dam na armaturo v avtu pa tudi kak film z lahkoto pogledamo.

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz imam tudi Samsunga NC10 že leto in pol in lahko rečem, zakon.
Ima skoraj vse, kar imajo veliki.
Najbolj pa sem zadovoljen z baterijo. To se mi zdi sploh fajn, ko je praktično cel teden samo v sleep modu in ga vsakič zbudim, pol do ene urce dela in zaprem ter naslednjič nadaljujem.
Tipkovnica je tudi zakon. Jaz lahko tipkam slepo desetprstno brez da bi delal kaj več napak. Škoda, ker Samsungi pr nas niso kaj bolje razširjeni, ker so zame še vedno v špici. Tipskovnica ima vse najpogostejše znake na dosegu.
Velikost monitorja je zato, za kar je tak računalnik namenjen odlična. Več kot 10 inčev bi bilo preveč. Moraš pa vedet čemu je namenjen.
Zdej če bo nekdo poganjal neke hude photoshop obdelave ali pa CAD in se potem pritoževal, da je računalnik zanič, potem je nekaj problem v njem.
Jaz sem ga zadnjič priklopil na svoj LCD 24' in je brez problema poganjal 1900x1200 tako da, če to rabiš se tudi to da. Ima tri USB, lahko bi imel sicer še kakega ampak to je pa tudi vse.
Edina stvar, ki je problematična je touchpad, ki je pa res majhen. Tako da pri meni je v večini časa zraven še prenosna miška v igri.
Če bo to edini računalnik pri hiši bo najbrž problem. Kot drugi ali tretji pa je zakon.

Npr. ta odgovor tipkam na kavču v ležečem položaju z računalnikom na trebuhu. Kaj podobnega z večjim prenosnikom (sem že sprobal v praksi) si bolj težko predstavljam. Se pravi net, pošta, osnovno dokumenti, socialna omrežja, superprenosljivost, filmi osnovno, trajanje baterije, pa je zakon.

To je moja konkretna izkušnja. Jaz bi ga še enkrat kupil, ampak točno za to, kar sem naštel. Da bi se pa na njem spravil urejat in oblikovat fotografije me pa težko prepričaš.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
PIC: kako pa se obnese tale Adamo? Jaz sem imel prej 12, sedaj imam 13,1 (ista ločljivost 1280x800), pa moram reči da me mika it nazaj na 12 - bistveno lažji. Res pa je da je Adamo lahkokategornik. Sem gledal predhodnika (e4200), samo za tisto kar nudi je drag ko žafran (ajd, ok, preživim da nima kamere vgrajene, ampak da nima niti hdmi-ja, pa košta od 1800€ dalje je pa višek nesramnosti:-/). Daj malce splošni vtis povej.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
KarEn:

Jaz imam Adamo Admire Onyx (črne barve). Ima kamero, ima Displayport, zraven dobiš pretvornik na DVI, za HDMI moraš dokupiti. Žal ima samo 2 GB RAMA, ki je NALOTAN na matično ploščo, tako da ga ne morem nadgraditi. Idiotsko je, da nima SD card readerja, ampak jaz uporabljam MicroSD kartice + USB converter, tako da ni tako "hudo".

Kaj naj rečem? 128 SSD se obnese odlično, W7 delajo super (menda so imeli uporabniki z Visto slabše izkušnje), design je pa pač svetoven. Zadeva izgleda in deluje luksuzno do amena
smile-1.gif
.

Tipkovnica je meni super, je tudi osvetljena, tako da ..

Edino sranje je, da je polovica zgornjega dela pokrova v lack površini, torej magnet za prstne odtise. Ampak ga tam ne prijemam sploh, tako da ni panike
smile-1.gif
.

Glede cene: Enaa ga prodaja za 1999 €, kar je absolutno preveč. Jaz sem ga kupil v ZDA za.. no, precej manj
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne ravno. 1GB je premalo za Windows 7. Grafika je prešvoh za HD (no sej je že resolucija premajhna), niti DX10 ne podpira. Omenjen ni noben priklop VGA, kaj šele HDMI. Skratka vreden je kvečjemu 200€ za nekoga, ki bo na njem samo emaile bral in tipkal po facebooku.