Jaz imam tudi Samsunga NC10 že leto in pol in lahko rečem, zakon.
Ima skoraj vse, kar imajo veliki.
Najbolj pa sem zadovoljen z baterijo. To se mi zdi sploh fajn, ko je praktično cel teden samo v sleep modu in ga vsakič zbudim, pol do ene urce dela in zaprem ter naslednjič nadaljujem.
Tipkovnica je tudi zakon. Jaz lahko tipkam slepo desetprstno brez da bi delal kaj več napak. Škoda, ker Samsungi pr nas niso kaj bolje razširjeni, ker so zame še vedno v špici. Tipskovnica ima vse najpogostejše znake na dosegu.
Velikost monitorja je zato, za kar je tak računalnik namenjen odlična. Več kot 10 inčev bi bilo preveč. Moraš pa vedet čemu je namenjen.
Zdej če bo nekdo poganjal neke hude photoshop obdelave ali pa CAD in se potem pritoževal, da je računalnik zanič, potem je nekaj problem v njem.
Jaz sem ga zadnjič priklopil na svoj LCD 24' in je brez problema poganjal 1900x1200 tako da, če to rabiš se tudi to da. Ima tri USB, lahko bi imel sicer še kakega ampak to je pa tudi vse.
Edina stvar, ki je problematična je touchpad, ki je pa res majhen. Tako da pri meni je v večini časa zraven še prenosna miška v igri.
Če bo to edini računalnik pri hiši bo najbrž problem. Kot drugi ali tretji pa je zakon.
Npr. ta odgovor tipkam na kavču v ležečem položaju z računalnikom na trebuhu. Kaj podobnega z večjim prenosnikom (sem že sprobal v praksi) si bolj težko predstavljam. Se pravi net, pošta, osnovno dokumenti, socialna omrežja, superprenosljivost, filmi osnovno, trajanje baterije, pa je zakon.
To je moja konkretna izkušnja. Jaz bi ga še enkrat kupil, ampak točno za to, kar sem naštel. Da bi se pa na njem spravil urejat in oblikovat fotografije me pa težko prepričaš.