Mini prenosnik

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
275
83
Pozdravljeni

Moja se je odločila, da si bo kupila mini prenosnik. Ker pa s tem nisem ravno na tekočem, niti ne vem, kaj naj gledam, vas prosim za pomoč pri izbiri.
rolleyes-1.gif

Cenovni rang bi naj bil nekje pri 400 evrih. Prav tako še nisem suguren, ali naj gledam 8,9" ali enega večjega, zaradi samega tipkanja in preglednosti zaslona.
pozdrav.gif

Kakšni bi bili vaši predlogi, oz vsaj kaj naj gledam oz na kaj naj bom pozoren...
cheer.gif

LP Vogel

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Jaz imam HP mini 2133. Stvar je mala ampak ima tipkovnico, ki je velike skoraj toliko kot navadne in torej zelo udobna za tipkanje. Preglednost zaslona je zame dobra (1024x600 ali 1024x768, slednjo uporabljam), vendar to ni ravno nek "računski stroj". Uporabljam ga za internet in office in mi več kot zadošča (Windows XP in Ubuntu).

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Samsung NC 10 je moja izbira. Izvrsten 10" lcd, odlična tipkovnica, najboljša avtonomija baterije med podobnimi (več kot 5 ur) napravami. Edina minusa sta malo majhen touchpad (vendar se navadiš) in zame največji minus glossy ohišje, kjer umazanija (prah in prstni odtisi dobesedno izstopajo).
Jaz sem s poštnino vred dal malo čez 400 EUR iz Anglije. Zelo zadovoljen. Takoj sem ga nadgradil z 2mb rama in sedaj laufa kot nor.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Če je to edina mašina ki jo imaš/boš imel potem odsvetujem... kot uporabnik, ki je 4 leta klofal 12palčnika kot edino mašino (ločljivost 1280x800) in ima sedaj tako 10palčnega kot 13,3palčnega, v preteklosti pa imel še 14palčnike ti povem, da je 1024x600 na 9 oz. 10palčniku premajhen za redno in resno uporabo. Bi ti svetoval tistega 12palčnega HPja (poglej na mimovrste ali na ceneje.si) - sicer cca. 700eur, ampak baje je kakovost izdelave bolj tako-tako, pa še teža je 1,8kg. Tole 10palčno je vsaj zame bolj preserancija... Saj se bo kdo našel, ki ga uporablja za edino mašino, ampak če je vsakodnevni uporabnik potem je to zelo redko. Sicer pa: jaz imam MSI-ja, Samsung kot je omenil predhodnik tudi ni slab, po obliki in velikosti je pa imho najlepša Toshiba (samo mislim da je omejena z max. ramom, če se prav spomnim ko sem gledal). No, z MSIjem nimaš kaj falit kar se mene tiče.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
275
83
Hvala za odgovore. Ta prenosnik bo bolj uporabljan kot druga mašina, uporabljal pa se bo bolj kot ne za Office programe, torej mail, word, internet ter mogoče kakšne slike ali krajši film....
cheer.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz ga seveda tudi uporabljam kot drugo mašino, za resno delo je tole bolj pogojno zaradi majhnosti, čeprav tipkovnica na mojem je praktično noramalno velika, tudi razpored najpogosteje uporabljanih tipk je logičen. Ekran je pa nekaj na meji.