Mini-PC / Nettop

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Iščem dober mini pc oz. nettop za 400-500€.

Odpadejo razna atom jajca, zadeva mora biti v glavnem ''laptop brez ekrana in tipkovnice''.

Kolega mi sicer ponuja mac mini late 2009 za 500€. Ker bi dal gor Win 7 pa raje vprašam, če kdo pozna še kaj drugega. Predvsem me pri macu moti grafična nvidia 9400, ki ni ravno bogvekaj.

Zanimivo, da človek za 700€ dobi laptopa s i3 in pošteno grafiko, nettopa s podobno konfiguracijo za 500€ pa ne najdem
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Naprodaj (v nasih trgovinah) so mini ITX plosce s podnozjem 775 ali AM2+. Ni ravno za i3, a tudi procesorji, ki pasejo tja gor, niso prav nic podhranjeni (sicer bo pa vecji problem hlajenje, saj v tisto majhno skatlico ne mores zbasati resnega hladilnika). Ce bi torej zelel kaj takega, je cena dokaj podobna navadnemu namiznemu racunalniku, le ohisje je pac majhno (nettop).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kupiš prenosnik pa imaš skos zaprtga
tongue-1.gif

To en burek dela, ker ga jebe tisto stikalo za spanje. Vsaj pri meni na hp-ju je tako. Mi je naravnost bedno, ker ga imam samo na mizi priključenega na zunanji monitor in ostalo, ampak tako je in mora bit odprt
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam skor sigurno imaš v nastavitvah, da lahko spremeniš.
Vsaj moja prenosnika sta to imela. Nekje tam okol poraba energije, ohranjevlanik zaslona, hibernacija... Pri men je bila funkcija, kaj naj naredi, ko zaprem "pokrov".

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V windowsih res lahko nastaviš, da se na tistem stikalu ne zgodi nič. Ampak s tem še vedno nisi rešil problema, kako hudiča prižgat
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kar dela povsem spodobno... dokler ni stisnjeno tisto stikalo za spanje
smile-1.gif

No pa wake on usb dela samo dokler je v spanju. Ko je povsem ugasnjen ne dela.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
mogoče KAJ takega, edino cena mislim ti ne bo odgovarjala, imajo jih tudi pri enaaLPWWY

Zgleda dobro, ampak dat 750€+ za njega? Za enak dnar dobim laptopa
tongue-1.gif

Imam zdaj 17,3'' laptop in bi rad večji ekran kupil. Seveda ga lahko tudi zaprem in monitor gor priklopim, se mi pa zdi bedarija tak met (še posebej ker ga je treba odpirat za vklop). Mogoče če bi kak mali laptop kupil, recimo 13'', ki še imajo dvd pogon.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kar dela povsem spodobno... dokler ni stisnjeno tisto stikalo za spanje
smile-1.gif

No pa wake on usb dela samo dokler je v spanju. Ko je povsem ugasnjen ne dela.

Tisto se preverjeno da izklopiti, to je ena od prvih stvari, ki sem jo jaz naredil pri mojem. Start -> Settings -? Control Panel -> Power Options -> Advanced in tam imas pod Power Buttons kaj se bo zgodilo ob pritisku. Ce ni nastavljeno na nic (Do nothing)m, se ne bo ugasnil oziroma ne bo zaspal.

Sicer pa kot sem napisal zgoraj: jaz bi sel po mini-ITX plato in ohisje in sestavil svojo masino, ce je zahteva majhna stacionarna skatla.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tisto se preverjeno da izklopiti, to je ena od prvih stvari, ki sem jo jaz naredil pri mojem. Start -> Settings -? Control Panel -> Power Options -> Advanced in tam imas pod Power Buttons kaj se bo zgodilo ob pritisku. Ce ni nastavljeno na nic (Do nothing)m, se ne bo ugasnil oziroma ne bo zaspal.

Pa jaz govorim ravno obratno... ne prižge se, dokler je zaprt ekran oz. pritisnjeno stikalo. Windowsi nimajo veze, ker je hardverska zadeva. Če je odprt ga pa usb normalno prižge.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
se bi dalo najt, edino ni mi jasno da hočeš v nettopu zmogljivo grafično
confused-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glej, sej ne rabim zaj neko ultra super SLI varianto, ampak če bi recimo kak Radeon 4570 bil not, bi bilo dovolj.

Laptop s Radeon 5470 in i3 procesorjem stane 700€, potem bi bilo logično, da enak nettop stane 500€, ker odpade ekran, ampak očitno ta trg še ni tak razširjen oz. ni tako množične proizvodnje, da bi cene padle.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
v nettopu tega ne boš našel, poglej rajše za kak barebone sistem pa si dogradiš po svojih željah
smile-1.gif

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Odpadejo razna atom jajca, zadeva mora biti v glavnem ''laptop brez ekrana in tipkovnice''.

A zaradi zmogljivosti ? Kaj pa Atom v kombinaciji z Nvidia ION cipovjem ?

boc