milica/policija

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
evo ker je v avtomoto kotičku tok kreganje o PLN...

me pa zanima zakaj so eni kriminalci (jp kriminalci) na prostosti, pripravljeni da delajo nove pizdarije, škodo... (en je človeka "mal" preveč udaru, en malo zapalijo...) ampak lovi se tiste, ki prekoračijo 10km/h, spijejo eno pivo preveč....

zakaj se kresalka teh ne loti? mi gre na živce če mi en grozi ko terjam dolg... na lep način...
če bi en s 1.04 peljal po mestu, in bi ga policija ustavila bi ga jebal do kraja... kresalova bi jokala... stokala... se matrala pred kamerami...

kriminalci pa hodijo svobodno...

enako eni tukajle na forumu

ZVCP bi zaostrili tako da bi gate trgal stran takoj.. ostalo pa ok... ni panike... kao men se to ne more zgodit...

22. jul 2007
1.401
59
48
Zato ker pri takih so pa še toilci vmes, ki pa v večini primerov ne spravijo ene 100% dokazljive tožbe skupaj.................
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zato, ker če polovijo enega lopova bodo z njim samo stroški, če polovijo enega ki je spil 3 pire in zapeljal čez dve polni črti
bodo pa denarci prileteli. Kaj je boljše? Kapitalistična država smo, jebatga.

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
- zato, ker na cestah letno umre ~200 ljudi, zaradi groženj in podobnega jih pa umre koliko?
- zato ker za dokazovanje prevelike hitrosti ali akohola ne potrebuješ pretirano brihtnih policajev, dovolj je le, da znajo uporabljati radar ali alkometer

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.393
7.497
113
Zaradi:

- zakonov
- sodišč
- politike
- policije

Zakone vemo kdo sprejema in vemo kakšni so. Ampak recimo da to ni najhuje.
Sodišča so pa za moje pojme leglo ljudi ki ne živijo v realnem svetu in so zdavnaj pozabili na neko zdravo pamet in pravičnost.
Politika (predvsem lokalna) pogosto podpira srednje velike barabe ker ima tudi sama koristi od njih (ja saj je sunil XY denarja ampak saj sem si tudi sam z njegovo pomocjo hiso postavil)
Policija...
1. lazje je pijanca zapret (2 uri) kot pa nekoga ki je firmo izmozgal in spravil na kant (nekaj mesecev dela)
2. za preiskovanje najtezjih kaznivih dejanj s podrocja gospodarske kriminalitete in vecjih goljufij enostavno ni kadra ki bi se na to spoznal. Pustmo izobrazbo - lahko je ekonomist - ce ne zna razmisljat kot baraba pol je nekoristen
3. v policiji enostavno ni kadra ki bi se mu dalo oz. ki bi zelel - obstaja psoeben oddelek na tizilstvu ki je samo za pregon policistov. In ko eno barabo ornk vklenes in se mu pozna, tisti tam ko kajmani cakajo da gre ovadba zoper tebe. in sodisca ponavadi dajos e strozjo kazen -> ker si policist in je grdo da si grob do uboge barabe.

Sicer pa nikoli ne bo pravice za vse. Zal.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Sem lokalnega šerifa (vodjo policijskega okoliša) vprašal, zakaj ne pohopsajo tipa, za katerega vsi vemo, da goji marihuano, pa je rekel, da zato, ker ga nikoli ne dobijo "na delu". Ja pa Presneto, zakaj imaš plačo?! Pojdi v hosto pa ga čakaj.
bonk.gif

Vendar...

Po moje je bolj prisoten strah, ker je dotični policaj dal zapisnik o tej osebi (nek drug prekršek) podpisat kolegu. Sam si ni upal.

Še mojster, ki mi ometava se je zadnjič jezil, da vsi vedo, kje je "gnezdo" kjer se da kupit drogo, ukrene pa nihče nič.

Jebat ga, najlažje je štrafat nekoga, ki hodi na šiht.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

zakaj se kresalka teh ne loti?

kriminalci pa hodijo svobodno...

enako eni tukajle na forumu

Meni pa se zdi, da tokrat celo zapirajo kriminalce. Glavni kriminal je itak z drogo povezan. V zadnje pol leta so imeli vsaj 5 večjih akcij s katerimi so aretirali veliko veliko dilerjev in pomagačev.
zmaga.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zato ker je lažje policaju stat na cesti in folk ustavljat ter kasirat.........so butasti ti policaji ,ampak ne toliko da bodo za kriminalci tekli in potem nič kasirali...pa še tisti kriminalci bodo prej doma kot policaj iz službe.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zaklepajte bajte, da vam ne bodo začeli otroc mamile jest, to je huda zadeva!! S tistim zeliščarjem pa samo čim prej na grmado!!
smirk-1.gif

A nič se pa ne sekirate, če ima sosed par hektolitrov vina?
smirk-1.gif

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Malo je pa le treba razlikovati.
Eno je prometna policija. Ti so preiskovalci, tožniki in sodniki, postopek je kar enostaven, brez vmešavanja pravnikov.
Drugo je prava policija. Njihova naloga je zaznati kriminal, upoštevati morajo kar najstrožje navodila tožilstva (PRAVNIKI!!) in so močno pod vsakovrstnimi pritiski. Že to, da so vmešani pravniki na obeh straneh zakona, je strašna "ovira". Verjamem, da policistu začne vse skupaj presedati, če ga nadzirajo z vseh strani, pa še uspeh je vse prej kot zagotovljen. Raje pogleda mimo, kot pa da bi ga kdo pozneje zmerjal, da ga je "po krivem" preiskoval. Tudi grožnje policistom so nekaj vsakodnevnega (ministrica pa ne more nič).
Torej, ne seštevajte jabolk in hrušk!

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Se pravi po liniji najmanjšega odpora?

Nisem navdušena. Še vedno mislim, da bi se vsak v svoji službi moral potrudit po svojih najboljših močeh, ne glede na to za kakšno delo gre. Če ne želi, ne upa ali je ni sposoben opravljati, naj menja službo. Še toliko bolj to velja za službe, katere uslužbence plačujemo davkoplačevalci.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.459
5.680
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zaklepajte bajte, da vam ne bodo začeli otroc mamile jest, to je huda zadeva!! S tistim zeliščarjem pa samo čim prej na grmado!!
smirk-1.gif

A nič se pa ne sekirate, če ima sosed par hektolitrov vina?
smirk-1.gif

smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Se pravi po liniji najmanjšega odpora?

Nisem navdušena. Še vedno mislim, da bi se vsak v svoji službi moral potrudit po svojih najboljših močeh, ne glede na to za kakšno delo gre. Če ne želi, ne upa ali je ni sposoben opravljati, naj menja službo. Še toliko bolj to velja za službe, katere uslužbence plačujemo davkoplačevalci.

Tudi slučajno nisem mislil nič podobnega.
Debata je bila o prometnih prekrških in proizvajalcih mamil. Resda ima z obojimi opraviti policija, samo sta pa pa to dve popolnoma različni veji Policije. Želel sem samo pojasniti moj pogled na to stvar.
Sicer pa tudi jaz smatram, da se mora vsakdo pri svojem delu potruditi tako kot treba! Nisem iskal zanje nobenih izgovorov, samo osvetliti sem hotel problem. Da imam pa pravnike globoko v želodcu, je pa verjetno jasno. Pa mi ni nikoli še nihče nobene škode naredil. Po svoje je to čudno, a ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.393
7.497
113
No to nista dve popolnoma različni veji policije ampak se s tem ukvarjajo splošne enote policije. Prometna polcija ima čez avtoceste in pa obravnava prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Vse ostale radarje, navadne prometne nesreče, varnostne pasove in podobno ima čez splošna policija. In ob rednem delu (beri preiskovanju KD) se policisti ukvarjajo se s tem. Vsake toliko so psoebne "prometne patrulje" kar pomeni da dva policista delata samo po prometu in ju OKC ne posilja na zadeve ki jih prijavljajo obcani.

Po drogi poleg rednih patrulj vecinoma delajo se VPO in LKS (kriminalisti na postaji - spadajo pod splosno policijo). Zaradi pomanjkanja ljudi pa se vedno bolj dogaja da v redni patrulji dela VPO oz. LKS (prepoznate ga po 3 zvezdicah na rami).

Ne pomaga delati pod rogi ce se nato zgodi, da znanemu dilerju anjdes 100g trave in cez 1000 eur v majhnih bankovcih, tozilec pa meni da ne gre za preprodajo ker ni imel spakirano v manjse doze.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne pomaga delati pod rogi ce se nato zgodi, da znanemu dilerju anjdes 100g trave in cez 1000 eur v majhnih bankovcih, tozilec pa meni da ne gre za preprodajo ker ni imel spakirano v manjse doze.
shocked-1.gif

Torej je bolje imeti polno vrečko gandže s sabo, kot pa 3 jointa?

Biti odvetnik is fun...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
gremo vsi noge v luft dat, pa jebeš tako razmišljanje?

vsi imate delo? ga imate? razmišljate tako? verjetno se vam ne jebe za delo? vsi ga rabimo, right? torej?

kdaj bomo začeli premikati gore? rabimo 10 pezdirjev pa bo.

Nazadnje urejeno:

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Me zanima kdo od vas pametnjakovičev bi svojo glavo držal za teh mizernih 750 evrov s tem, da če se spraviš na tavlke lopove ti grozijo z umorov tvoje družine, pretepom,ubojem in še kaj hujšega bi se našlo. Naj dajo policistom plačo kot se spodobi, da se vsaj splača vsakodnevno svoje zdravje in življenje izpostavljat. Da o delovnih pogojih sploh ne govorim...

Skratka: "Malo dnara malo muzike"

Pa še nekaj-vidim, da vas večina meče prometnike in splošno policijo v isti koš
stupid-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Če se pa policist ustraš kriminalce, potem pa bolje, da jih sploh nimamo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja najbols, da se men nakaze drzava ene jurja do dva extra, pa bom mimgrede iz sluzbe domov se par barab polovil....
bonk.gif