miksanje za rešitev krize

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
¸tale članek mi dal idejo

http://www.24ur.com/sport/nogo...alu-pokala.html

naši otroci trajbajo FB, twit, play statione itd... drugi igrajo nogomet. pridejo z juga igrat nogomet.

pridejo z juga delat

mi bi pa lahko penzije poenotili..400 na penzionerja..pa poslal na jug..lahko do makedonije..al pa še nižje..za 400 evrev bi bili naši penzionerji alfa in omega lahko..v kaki črni gori bi pa lahko že imeli svojo vlado..sam kahla bi blo treba izvozit.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj boš pa naredil z 30-40 letnimi brezposelnimi otroki, ki živijo pri teh upokojencih?

lahko bi šli v politiko...al pa javni sektor..če ne na sever ali jug z babicam. sej bi se proračun kr sprostil in bi lahko imeli mlade obraze v javni upravi..dokaj mlade.

pa vem jaz kaj tebe skrbi...

če te 30 letnice brezposelne, ki se sprehajajo gor dol v tri dni odstranimo iz enačbe, bo pitje piva na terasi postalo dolgočasno in monotono.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Saj to se pa ja že dela in še bolj se bo,
ni pa uradno, ker prijavljeni pa ostanejo tukaj, verjetno zaradi zdravstva,
Večina imajo dol velike hiše, nekateri tudi precej zemlje in hoste, pri nas pa izpolnjujeo pogoje za varstveni dodatek, ki pa se ne ,,vsede,, na premoženje dol.
S slovensko penzijo podpira tuje gospodarstvo, koristi slovensko zdravstvo........
a je to pošteno ?.......naš revni penzijonist pa pusti celo penzijo v domači ekonomiji, pa še bajto bodo enkrat potomcem rubili, če je pristal na varstveni dodatek.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.121
1.899
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ti bi pa šli delat na sever...

Generacija BI. I tata bi sine
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.121
1.899
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik softi pravi:
¸tale članek mi dal idejo

http://www.24ur.com/sport/nogo...alu-pokala.html

naši otroci trajbajo FB, twit, play statione itd... drugi igrajo nogomet. pridejo z juga igrat nogomet.

pridejo z juga delat

mi bi pa lahko penzije poenotili..400 na penzionerja..pa poslal na jug..lahko do makedonije..al pa še nižje..za 400 evrev bi bili naši penzionerji alfa in omega lahko..v kaki črni gori bi pa lahko že imeli svojo vlado..sam kahla bi blo treba izvozit.

Jst jih kar ene par poznam, k so šli južno uživat svojo mizerijo. Davke plačujejo v Sloveniji, dol pa šparajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Davke plačujejo v Sloveniji, dol pa šparajo.
Kakšne davke pa plačujejo v Sloveniji?
edino mogoče če stanovanja po Jazbinšku niso prodali, samo v tem primeru ga koristijo otroc, pa naj sami plačujejo.
Če se prehranjuje in živi dol, plača ddv dol, ....logika......
Nemci imajo že desetletja nekaj manjše penzije za tiste, ki ne živijo v državi, vsaj tako mi je enkrat edn razlagal, zakaj se mu bolj splačajo stroški praznega stanovanja tam, čeprav je živel tu.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Prvo je treba omejit uvoz, potem se šele lahko pogovarjamo o izvozu. Prvi nas stane nenormalno veliko, a je zavit v celofan človekoljubnosti itd...

Govorim o šiptarjih, ki tu delajo za 600€, mi pa financiramo njegovo stanovanje, babo in vsaj 3, 4 froce. Kako to izgleda v praksi si lahko prideš pogledat kak sončen popoldan.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Prvo je treba omejit uvoz, potem se šele lahko pogovarjamo o izvozu. Prvi nas stane nenormalno veliko, a je zavit v celofan človekoljubnosti itd...

Govorim o šiptarjih, ki tu delajo za 600€, mi pa financiramo njegovo stanovanje, babo in vsaj 3, 4 froce. Kako to izgleda v praksi si lahko prideš pogledat kak sončen popoldan.

aplauz.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Živim v etnično čistem okolju. Zakaj bi preizkušal srečo in se selil?
Tam nimajo mačk, da bi ti srale po dvorišču,
evil.gif

ker imajo preveč prosto spuščenih pjesov