Mikrovalovka- pokrov magnetrona

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Pri mikrovalovki se mi je uničil pokrov magnetrona(karton oz. folija 10x11cm).Kje in na kakšen način bi prišel do njega? Obstaja kakšna home -made varianta? Povpraševanje poslal na Medion (uradni servis) oni naprej centrali "u Nemačku" od tam pa ni odgovora že mesec dni!
evil.gif
Hvala za info!
2377382-22222.jpg

Priponke

• 2377382-22222.jpg
    2377382-22222.jpg
    70,6 KB · Ogledi: 793

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
ksz In kaj naj bi bil namen tega pokrova? Zaščita pred škropljenjem in kaj še drugega?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
To je tisti kos pokrova z notranje desne strani mikrovalke, ko odpreš vrata ?
Jaz sem odrezal iz navadnega kosa bele plastike malo debelejšega jogurt kozarčka. Delalo tri leta in je potem crknil timer mikrovalke, tako da ni hotela več odštevati časa.
tongue-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Čemu pa to služi? A ima vsaka mikrovalovka?

Meni se zdi da nam je to pred leti že ven padlo, pa je sedaj brez... Ena stara mikrovalovka ...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Služi temu, da ne gre morebitna nesnaga v tubo megatrona. V kolikor mikrovalka nima zgoraj gril grelca, lahko daš navadni kos plastike. Mikrovalovi itak grejo skozi.
Če je zgoraj grelec, potem ne plastiko, ker se bo stopila od vročine.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik vogel1 pravi:
Pri mikrovalovki se mi je uničil pokrov magnetrona(karton oz. folija 10x11cm).Kje in na kakšen način bi prišel do njega? Obstaja kakšna home -made varianta? Povpraševanje poslal na Medion (uradni servis) oni naprej centrali "u Nemačku" od tam pa ni odgovora že mesec dni!
evil.gif
Hvala za info!

Zakaj ima tvoja sljuda zažgano luknjico na sredini
sprasujem se.gif
(Sljuda ni gorljiv material)

Nazadnje uredil moderator:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik vogel1 pravi:
evil.gif
Hvala za info!

Zakaj ima tvoja sljuda zažgano luknjico na sredini
sprasujem se.gif
(Sljuda ni gorljiv material)
Ker so gor bili ostanki hrane, ki so se žgali lahko lahko tudi več let. Če material ni gorljiv, še ne pomeni da se ga ne da prežgati.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Skozi sljudo bi moral dobesedno "ustrelit", da bi naredil tako luknjo. Meni to izgleda bolj na električni preboj.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Verjetno je bil kakšen ostanek maščobe ali hrane. Vzel pokrov stran - deluje brezhibno! Pri čiščenju in razmaščevanju pokrova sem bil pa štorast ja
evil.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Skozi sljudo bi moral dobesedno "ustrelit", da bi naredil tako luknjo. Meni to izgleda bolj na električni preboj.
Ti govoriš kot da gre za 1cm debel material, v resnici pa gre mogoče za pol milimetra oziroma še tanjšo ploščico.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa, a ti poznaš sljudo? Pol mm ali en mm, tako nekako ja! Zadostuje.

Pbutec

20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pa, a ti poznaš sljudo? Pol mm ali en mm, tako nekako ja! Zadostuje.
Sem že menjaval to ploščico, po 5 letih je bila zelo pirava. In ja, to je sljuda, ne vem kaj hočeš sploh povedat ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lej, možno je marsikaj, ampak sljuda je čudovit izolator. Da jo takole prebiješ, bi se morala tuljava v dotiku z njo spalit
rolleyes-1.gif
!
Po moje je možakarju magnetron crknil, sedaj pa išče rezervne dele.

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, evo! - Saj je že slika na začetku vse povedala.

Sicer pa kot tehnik in praktik mislim, da je teflon ne more nadomestiti.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Imam občutek, da" možakarju" magnetron dela,ker z odstranjeno ploščico deluje brehibno! Imaš pa prav ja tudi ploščica je rezervni del
redface-1.gif
Hvala vsem za info!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, sljudo dobiš pri fantih, ki previjajo elektromotorje, transformatorje itd, Elektronabava Črnuče tudi, Elektrobum Šentjur, ... dosti reklame.