Mikrovalovka: kam paše ta kabel?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.004
171
63
Pred 3 meseci sem razdrl mikrovalovko Candy CMW 1772 DS, ker je crknila visokonapetostna varovalka.
Danes sem varovalko končno nabavil, sem pa malo pozabil, kako točno je bilo zvezano.

Ostal mi je en kabel, prosta pa sta dva konektorja.... (označeno z zeleno). Če prav vem, je to kondenzator, žica, ki jo je treba priključiti, pa gre z transformatorja.
Kam torej, levo ali desno?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.687
758
113
Vsekakor po logiki na levo stran, tam, kjer je dalje dioda, ker na drugo stran ni nobene logike da bi šlo, verjetno gre za neutral pol, ki je še dodatno preko diode spojen na maso. Torej na sliki levo oziroma na drugo stran, kot je sedaj rdeč kabel že noter, torej tja, kjer ni sedaj rdečega kabla noter. Ko boš pa že priklopil, na elektriko preveri z fazen priferjem, da ni na ohišju faze in potem startaj, če bo kaj v stiku in bi varovalko ven verglo, potem ni bilo OK.

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.004
171
63
Sem raje še malo pobrskal na netu za kakšno slikico, pa sem našel eno čisto enako.... ja gre na tisto stran, kjer je dioda. In dela... šla je torej samo visokonapetostna varovalka, zato ni grelo... vse ostalo pa je delaovalo ok.