Mikrofon ne dela

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kupil sem nove Logitech slušalke, jih vklopil, sedaj pa se že eno uro hebem... Usposobil sem jih, da zvok slišim, nikakor pa ne morem usposobiti mokrofona... Stokrat sem že vključil in izključil kable, pa ne dela in ne dela, za znoret! Ena od možnosti, zakaj ne dela je, da v nadzorni plošči pod zvok-snemanje sploh ni nastavitev za mikrofon, kot piše v navodilih!? Kaj naj naredim, vržem slušalke v smeti?
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V Mixerju za glasnosti klikni menu Options / Properties, izberi Recording, vklopi Microphone, klikni OK, in potem v glavnem oknu spet vklopi mikrofon (če že ni) pa še glasnost lahko nastaviš.

To je za Windows XP.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V XP-jih je Line-in, kamor priklopiš mikrofon po defaultu utišana. Desno klikni ikono zvočnika in malo pobrskaj po nastavitvah

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Uporabljamo XP, kjer vse dela
evil.gif

Počak mal, da nekdo z Visto pove.

Ali pa kopaj tam po nastavitvah, saj ni tak različno.

Lahko pa kake detajle poveš:
- kake slušalke?
- kam si priklopil?
- kaka zvočna kartica?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poglej za novejšimi driverji za zvočno kartico. Če je integrirana, poišči driverje za matično ploščo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabljamo XP, kjer vse dela
evil.gif

Počak mal, da nekdo z Visto pove.

Ali pa kopaj tam po nastavitvah, saj ni tak različno.

Lahko pa kake detajle poveš:
- kake slušalke?
- kam si priklopil?
- kaka zvočna kartica?
Kupil sem Logitech slušalke PC Headset 860, priklopil sem že na sto in en način zadaj in spredaj na compu (sem 100%, da je prav vklopljeno), zvočna kartica pa je SoundMax integrirana. Vse je zelo enostavno, zato me res čudi, da ne dela. Kot pa sem že v prvem postu rekel, me čudi, da ko sem šel po navodilih za pomoč gledati, da NI nastavitev za mokrofon oz. mikrofona sploh ni, če greš v zvok-potem imaš zavihke predvajanje, snemanje in zvoki in potem v snemanje, kjer bi morala biti opcija nastavitve mikropfona, vsaj v pmoči tako piše, je pa le Line in!?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kot pa sem že v prvem postu rekel, me čudi, da ko sem šel po navodilih za pomoč gledati, da NI nastavitev za mokrofon oz. mikrofona sploh ni, če greš v zvok-potem imaš zavihke predvajanje, snemanje in zvoki in potem v snemanje, kjer bi morala biti opcija nastavitve mikropfona, vsaj v pmoči tako piše, je pa le Line in!?
Tam ko je le Line-in, je kaki menu ?
(Mogoče po pritisku na tipko "Alt" ?)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kot pa sem že v prvem postu rekel, me čudi, da ko sem šel po navodilih za pomoč gledati, da NI nastavitev za mokrofon oz. mikrofona sploh ni, če greš v zvok-potem imaš zavihke predvajanje, snemanje in zvoki in potem v snemanje, kjer bi morala biti opcija nastavitve mikropfona, vsaj v pmoči tako piše, je pa le Line in!?
Tam ko je le Line-in, je kaki menu ?
(Mogoče po pritisku na tipko "Alt" ?)
Ne, nič ni! Pod predvajanje sta dva, Speakers in SPDIF interface, pod Snemanje pa samo Line in, lahko daš Line in lastnosti, ampak to ni to!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko sem inštaliral Windowse 7, mi je inštalacijski program tudi namestil driverje za zvočno kartico. Za njih sem šele kasneje ugotovil, da podpirajo samo zvočnike in ne mikrofona. Potem sem pa namestil driverje, ki sem jih našel na internetu, pa je bil problem rešen. Morda je tudi pri Visti tako, da ti je namestila osnovne driverje, ki podpirajo samo zvočnik. Pojdi na spletno stran od supporta za tvojo matično ploščo in inštaliraj Vistine driverje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V XP-jih je Line-in, kamor priklopiš mikrofon po defaultu utišana. Desno klikni ikono zvočnika in malo pobrskaj po nastavitvah

Mikrofona tako ali tako nimas kaj priklapljati v line-in, ker od sebe ne da line level signala (ampak sibkejsega) in ker preko line-in ne more dobiti napajanja.

Line-in je za to, kar implicira ime: line input. Za mikrofon je mikrofonski vhod.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ko sem inštaliral Windowse 7, mi je inštalacijski program tudi namestil driverje za zvočno kartico. Za njih sem šele kasneje ugotovil, da podpirajo samo zvočnike in ne mikrofona. Potem sem pa namestil driverje, ki sem jih našel na internetu, pa je bil problem rešen. Morda je tudi pri Visti tako, da ti je namestila osnovne driverje, ki podpirajo samo zvočnik. Pojdi na spletno stran od supporta za tvojo matično ploščo in inštaliraj Vistine driverje.
Kako pa naj to naredim? Imam matično ploščo asus P5B! Mi lahko daš link?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Sem ga kar snel, da se ne boš matral. Tu ga dobiš
Če povem po pravici, kakšnih sprememb ne opazim? Vse je isto... Vseeno hvala, še kakšen nasvet?
EDIT: Naj slušalke v smeti vržem?

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mikrofon še vedno ne dela, poskusil sem že vse živo, ampak...Kaj res nobeden ne ve, zakaj mikrofona oziroma nastavitev za mokrofon enostavno ni v računalniku!?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Če ti še vedno ne dela, nesi h kakšnemu prijatlu in sprobaj še tam.
nahrung002.gif

lp
Tam bo sigurno delalo, saj pravim, da problem ni v slušalkah, ampak v tem, da nikjer ne najdem mikrofona in nastavitev za le-tega...
uf-1.gif