Middle click v Chrom

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A še komu nagaja?

Na Slo-tech recimo, če je slika v sporočilu, lahko v Firefoxu s srednjim klikom odprem to sliko v novem tab-u.
V Chrome to ne dela.

Druga stvar pa je, če s srednjo tipko odprem kaki link, pogosto razen odpiranje tega linka v novem tabu naredi še tole:
- ali preklopi na ta novi tab (po defoltu tega ne dela. Ponavadi tudi ne, samo na nekaterih straneh)
- ali odpre link tudi v prvotnem tab-u

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
wtf? Sem pravkar probal, če kliknem s srednjim gumbom mi povezavo odpre v novem zavihku.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
In kaj ti tule ni jasno? Sej je vedno odprlo v novem tabu. Če pa na ta tab klikneš z middle mouse click, pa ga zapreš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
---> Na Slo-tech recimo,

Na prvem linku so tudi primeri. Dva:
- en, ko se ne odpre v novem tabu ampak istem
- en, ko se odpre v novem tabu in istočasno tudi v prvem

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prej nisem niti opazil in sem pač to mislil, da je "bug" na Slo-Tech-u.

Jaz za odpiranje večih tabov uporabljam SnapLinks, kjer z desnim gumbom povlečeš pravokotnik, v katerem odpre vse linke v novih tabih. Tam ni težav.

https://chrome.google.com/webstore/detail/idmmhhijggcmbeejedibpdcahpkneegg

Jaz ostajam na Chromu zaenkrat. Presedlal pred približno pol leta in vsaj 3.x verzija FF-ja se po hitrosti niti pod razno ne more primerjat. Poleg tega pa so sedaj na voljo tudi vsi glavni dodatki (AdBlockPlus, SnapLinks), ki jih uporabljam. Dodatna bonusa sta minimalist Gmail ter možnost application shortcutov (to bo v FF 4?).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
stein, moj odgovor je bil na post uporabnika trigga, ki je kot kaže komaj sedaj ugotovil funkcijo middle mouse gumba.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zanima me ali je slučajno možno nastaviti v google chrom, da bi bili zaznamki lepo ob strani tako kot je to pri ff?

To je največja slabost chroma zaradi katere ga tudi ne uporabljam.

Imam wide monitor in pri vseh straneh imam levo in desno pol ekrana praznega in je fantastično, če imam na levi ali desni zaznamke in nato dobim želeno stran z le enim klikom.

Pri chromu je pa to možno samo zgoraj kar še dodatno zmanjša stran in jo je treba še večkrat "scrollati".

Zakaj so tako glupi, da tega ne dovolijo?
Ravnotako mi ni jasno zakaj si ne smemo ikonc zgoraj nastaviti na mesta po svojem okusu tako kot smo to lahko pri ff.

Sam brskalnik pa dela lepše in hitreje kot FF.

Obstoja kakšna rešitev ali moram še naprej uporabljati FF?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
http://www.thechromesource.com/you-want-sidebar-tabs-in-chrome-heres-how/
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
stein, moj odgovor je bil na post uporabnika trigga, ki je kot kaže komaj sedaj ugotovil funkcijo middle mouse gumba.

Funkcijo srednjega gumba poznam že nekaj časa (vsaj od novega leta, majkemi
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni moj problem. Problem Chrome je. Oziroma WebKit-a, če smo natančni in s tem tudi Safari-ja.

B81

22. jul 2007
37.815
11.053
113
Pri chromu tudi ni puščice v naslovni vrstici, s katero bi odprl strani, katere si vpisal prej.
Se da to kako nastavit?